За втори път днес Надал загуби едва един гейм в свой мач

от в 22:18 на 16.05.2019
В
Рафаел Надал за втори път днес се поздрави с победа в мач, в който даде едва един гейм на своя съперник. По-рано днес ,,Матадора" от Майорка отстрани Жереми Шарди след 6:0 6:1, а тази вечер негова жертва стана Николоз Басилашвили, който бе сразен след 6:1 6:0 за час и една минута игра.

В първия си гейм за двубоя всъщност Надал трябваше да отразява точка за пробив, преди да поведе с 1:0, когато Басилашвили отговори на свой ред със сложно, но все пак задържано подаване, изравнявайки резултата.

Грузинецът обаче надали тогава знаеше, че това ще бъде последният гейм, който той ще спечели в тази среща. Надал загуби първата точка в третия гейм, но оттогава отбеляза внушителната серия от 12 поредни точки, които го доведоха до аванс от 4:1. До края на сета Николоз спечели още едва три точки, като от ракетата на грузинеца се сипеха безкрайно много непредизвикани грешки. Макар че Рафа бе регистрирал едва един уинър за сета, представянето на Басилашвили и неговите 19 непредизвикани грешки помогнаха до голяма степен за изхода на този сет.

Положението не стана по-добро за 14-тия поставен, който след няколко нови неточности предаде подаването си за сетен път, докато ,,Матадора" заиграваше все по-спокойно, което означаваше, и че увереността на испанеца нарастваше все повече. С явна лекота осемкратният шампион в Рим преплаваше през своите подавания, докато в тези на съперника му се срещаше някое и друго изравняване, но печалбата винаги отиваше именно при втория в света.

Последният гейм в мача все пак можеше да се окаже коварен за испанеца, който изостана с 0:30, но тогава грешките на Басилашвили напомниха за себе си, а след четири поредни точки на своята сметка Надал се пзодрави с успеха в двубоя и се класира на четвъртфиналите в италианската столица. Там Рафа ще се изправи срещу стар познайник в лицето на сънародника си - Фернандо Вердаско.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
За втори път днес Надал загуби едва един гейм в свой мач В

Коментари





Следвайте ни в Facebook