Забележителен обрат изпрати Сонего на първия му Мастърс 1000 полуфинал!

от в 14:53 на 15.05.2021
Владислав Риждов

 Невероятното представяне на Лоренцо Сонего на надпреварата в Рим продължава. Италианецът се класира за първия си четвъртфинал на ниво Мастърс 1000, след като постигна забележителен обрат срещу световният номер 7 Андрей Рубльов - 3:6 6:4 6:3 и очаква Новак Джокович в битка за място на финала.

Руснакът започна мача на високи обороти и пое контрола над сета още в откриващите минути. Рубльов си осигури брейк и аванс от 2:1, а до края на частта не даде шансове на Сонего да се върне в битката за сета. Рубльов дори направи преднината си още по-комфортна, пробивайки своя съперник в деветия гейм, с което сложи точка на спора и поведе уверено в резултата.

Във втората част Сонего вдигна нивото си на представяне и проби Рубльов още в откриващия му сервис гейм. Световния номер 7 веднага достигна до шанс за рибрейк, но италианецът задържа аванса си. Нови пробиви до края на частта нямаше, а Сонего остана солиден и бе безапелационен при своите сервис геймове, за да изравни отделните части.

Двамата откриха решаващия сет с лесни подавания, преди Рубльов да натисне съперника си с агресивна игра и да поеме за момент инициативата. Руснакът пропусна да поведе в резултата, след като не реализира нито една от трите си възможности за пробив. Окрилен от трите шанса, които отрази, Сонего проби на нула съперника си още в следващия гейм, а след това затвърди водачеството си, макар и трудно. Двамата спечелиха следващите си две подавания, а когато сервираше за оставане в срещата, Рубльов не успя да отговори на високото темпо, което Сонего задаваше и предаде за втори път подаването си, изпращайки световния номер 33 на полуфиналите в надпреварата.<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Забележителен обрат изпрати Сонего на първия му Мастърс 1000 полуфинал! Владислав Риждов
Теми:  
лоренцо сонего | мастърс 1000 | рим 2021

Коментари





Следвайте ни в Facebook