Задава се зрелище в Рио: Двама от топ 10 ще правят компания на Тийм и Дел Потро

от в 16:48 на 22.12.2021
Калоян Соколов

Малко повече от седмица ни дели от началото на новия тенис сезон, а той се очаква да бъде изключително интересен, имайки предвид завръщането на някои от най-големите имена в спорта. Само преди няколко дни видяхме обратно в игра Рафаел Надал, който допусна две поражения на демонстративния турнир в Абу Даби, а съвсем скоро на корта ще стъпят отново и бившите шампиони от Откритото първенство на САЩ, а именно Доминик Тиийм и Хуан Мартин Дел Потро.

Австриецът е с крачка напред във възстановяването си и има за цел да се завърне още на Аустрелиън Оупън, докато Кулата от Тандил все още се възстановява от поредната претърпяна интервенция и ще може да се насладим на неговите изяви чак през февруари. Дел Потро дори вече обяви, че планира да стартира кампанията си с участие на ATP 500 надпреварата в Рио Де Жанейро, която е перлата в короната на клей състезанията в Южна Америка.

Самият Тийм също изрази намеренията си да се включи към претендентите за трофея в бразилската столица, само че това далеч не изчерпва списъка с топ играчи, които ще се включат в спора за титлата. Компанията ще бъде допълнена от Карлос Алкарас, който постигна дебютната си победа в ATP Тура на същите кортове през 2020-а, но добрите новини за организаторите далеч не приключват дотук, защото Матео Беретини и Каспър Рууд са изразили готовност да влязат в ролята на топ поставени към този момент.

Турнирът в Рио ще се проведе между 7 и 14 февруари, като тепърва ни предстои да разберем дали още някаква част от най-добрите тенисисти ще покаже готовност да се конкурира с вече гореспоменатите си колеги.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Задава се зрелище в Рио: Двама от топ 10 ще правят компания на Тийм и Дел Потро Калоян Соколов
Теми:  
atp | entry list | доминик тийм | каспър рууд | матео беретини | рио | списъци | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook