Заявката е налице: Швьонтек даде само 1 гейм и хвърли ръкавицата към Сабаленка в Ню Йорк

от в 00:00 на 30.08.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек продължава участието си на US Оупън без загубен сет. Световната номер 1 записа разгромна победа над японската квалификантка Ена Шибахара, побеждавайки я с 6:0 6:1 за едва 66 минути игрово време и ще се изправи срещу бившата финалистка на Ролан Гарос, Анастасия Павлюченкова в третия кръг на надпреварата.

Още в първите минути полякинята затвърди ролята си на безспорния фаворит в мача. Топ поставената играеше много по-агресивно и доминираше изцяло над аутсайдерката, която бе прекалено плаха и това улесни допълнително работата на Швьонтек. В резултат на това шампионката от 2022-ра "върза геврек на своята съперничка след едва 23 минути игра.

Японката започваше да играе по-уверено във втората част, а безспорно най-силният ѝ момент в срещата бе при 1:0 за водачката в схемата. Тогава двете тенисистки ни предложиха 15-минутен трилър, в който японката съумя да отрази три брейкбола и да спечели първия си гейм от началото на мача. Това се оказа и единственият проблясък в играта на Шибахара, понеже Швьонтек отново пое инициативата и без да загуби гейм повече, записа втората си победа в Ню Йорк и така тя даде сериозна заявка за силен рейд в турнира, въпреки че в момента е втора фаворитка на букмейкърите зад Арина Сабаленка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Заявката е налице: Швьонтек даде само 1 гейм и хвърли ръкавицата към Сабаленка в Ню Йорк Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | ена шибахара | ига швьонтек | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook