Запомнящ се финален рейд: Кербер повали финалистка от Шлема и е на крачка от медалите!

от в 14:15 на 30.07.2024
Георги Димитров

Анджелик Кербер определено е оставила най-добрия си тенис за последно и Олимпиадата в Париж се очертава да бъде черешката на тортата в нейната страхотна кариера. 36 годишната германка, която ще сложи край на професионалната си кариера във френската столица, вече е само на крачка от медал за своята страна, след като изигра пореден силен двубой. 3-кратната "Мейджър" шампионка победи канадката Лейла Фернандес с резултат 6-4 6-3  за 1 час и 26 минути и е първата класирала се за 1/4 финалите при дамите.

Мачът започна с ранен пробив за Кербер ощеи в 3-тия гейм, но още в следващия тя допусна няколко непредизвикани неточности и Фернандес веднага въстанови равенството. Опитната германка бе по-настъпателна и предвид страхотните и победи в първите 2 мача играеше с голямо самочувствие, а това ѝ помогна отново да пробие в 7-мия гейм. Стабилната ѝ игра на сервис направи така, че този пробив да е напълно достатъчен за да спечели първия сет с 6-4. 

Вторият сет се превърна в истинско зрелище, като в 8 от 9 гейма станахме свидетели на пробив. Единственият гейм, който едната от двете успя да спечели на собствен сервис, бе в актива на Кербер и именно това оформи крайното 6-3 във втората част. Бившата номер 1 записа 75% вкаран първи сервис и не допусна нито една двойна грешка през целия двубой, докато от другата страна Лейла направи цели 3 такива.

На четвъртфиналите Кербер ще играе срещу победителката от мача между Кинуен Женг и Ема Наваро, която отстрани единствената ни представителка, Виктория Томова. При евентуален успех, сребърната медалистка от Рио най-вероятно ще срещне Ига Швьонтек на полуфиналите. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Запомнящ се финален рейд: Кербер повали финалистка от Шлема и е на крачка от медалите! Георги Димитров
Теми:  
Анджелик Кербер | Обзори | олимпийски игри | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook