Заради дъждовете в Париж: Мачът на Григор е преместен на друг корт; промяна и при Томова

от в 15:22 на 29.05.2024
Калоян Соколов

Мачът на Григор Димитров беше преместен от корт номер 7 на корт номер 14. Това наложи дъждовното време в Париж, заради което почти сигурно последните мачове на съответните кортове няма да бъдат завършени. Двубоят между Григор Димитров и Фабиан Маарожан беше поставен под номер три в програмата на корт 7 и трябваше да започне след края на битката между Кей Нишикори и Бен Шелтън, както и тази между Клара Таусон и бившата шампионка Йелена Остапенко.

За съжаление, то Шелтън и Нишикори бяха прекъснати от дъжда още при 5:5 в първия сет и засега играта е много далеч от своето подновяване. Това накара домакините да действат според обстоятелствата и те решиха да изместят срещата между Стан Вавринка и Павел Котов на покрития "Сюзан Ленглен", а Григор Димитров също беше облагодетелстван в ролята си на топ 10 играч, тъй като французите решиха да поставят мача на родния ни представител под номер две на корт 14 и така той ще се появи на корта веднага след приключването на сблъсъка между Маркета Вондроушова и Кейти Волинец, която беше прекъсната при резултата от 6:0 1:4 в полза на американката.

Подобна е ситуацията и с Викторя Томова, чийто сблъсък с Ксиню Уанг стоеше като трети в програмата на корт 6, само че Феликс Оже-Алиасим и Хенри Скуайър вече не фигурират в списъка с мачове на този корт и така Вики ще играе след края на срещата между Матео Арналди и Александър Мюлер, в която засега италианецът води с 5:3 в откриващия сет.

Програмата на корт 14 (започват след спирането на дъжда)

1. Кейти Волинец - Маркета Вондроушова - 6:0 1:4

2. Григор Димитров - Фабиан Марожан

Програмата на корт 6 (започват след спирането на дъжда)

1. Матео Арналди - Александър Мюлер - 5:3

2. Виктория Томова - Ксиню Уанг

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Заради дъждовете в Париж: Мачът на Григор е преместен на друг корт; промяна и при Томова Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | бгтенис | виктория томова | григор димитров | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook