Заради огромни финансови загуби: Мелбърн е напът да загуби Аустрелиън Оупън

от в 21:05 на 30.12.2022
Калоян Соколов

Пандемията от коронавирус постави човечеството пред едно от най-сериозните му изпитания в последния век и в един момент сякаш не се виждаше кога отново ще можем да се придвижваме свободно и да се завърнем към обичайния си ритъм на живот. За щастие, то към момента положението изглежа напълно овладяно, което ни позволява отново да се наслаждаваме на любимите си занимания, към които естествено спада гледането на тенис. Самите надпревари за новия сезон пък вече стартираха и добрите новини са, че вече строгата картина в Австралия е в историята и кортовете са изпълнени до краен предел с привърженици на играта.

Изглежда обаче пораженията за организаторите на Аустрелиън Оупън са били изключително сериозни през последните две издания на надпреварата, когато имаше сериозни ограничения по отношение на допускането на публика и те са регистрирали загуби в размерите на 80 милиона австралийски долара.

Това до голяма степен беше така, тъй като Мелбърн е един от градовете с най-много регистрирани случаи на Covid-19 изобщо и всички тези обстоятелства са дали кураж на редица чужди инвеститори да се опитат да отмъкнат първата "мейджър" надпревара за годината, като с най-сериозни шансове за домакинство са Сидни и Шанхай.

Самият турнирен директор Крейг Тайли признава колко неясно в момента е бъдещето на надпреварата, макар че Мелбърн има договор да приема най-добрите тенисисти до 2046-та година, но явно не е изключено да станем свидетели на неговото разтрогване, ако съдим по думите на тенис функционера:

"Истината е, че има интерес от много места. Китай отдавна мечтае да приема събитие от Големия шлем и страната е готова да заплати невиждани досега в нашия спорт средства. Моята гледна точка е, че Аустрелиън Оупън не бива да мърда от Мелбърн и винаги съм изразявал гласно своята позиция, но аз съм само един човек и освен мен има организатори, борд на директорите и още множество заинтересовани страни. Нуждаем се от сериозна финансова инжекция, за да запазим обичайния дом на турнира и разчитаме на външна подкрепа. Добрите новини са свързани с това, че този път няма да има ограничение на публиката и очакваме рекордна посещаемост на състезанието" - завърши Тайли.

Източник: Tennis World USA

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Заради огромни финансови загуби: Мелбърн е напът да загуби Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън | крейг тайли | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook