Защитата на титлата продължава: Сабаленка записа първата си двусетова победа в Мадрид

от в 22:40 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка продължава успешно защитата на титлата си в Мадрид. Белорускинята се радва на своя най-силен турнир от Аустрелиън Оупън насам, а днес записа първата си двусетова победа в испанската столица, като се наложи над Мира Андреева с 6:1 6:4. Така световната номер 2 стана последната полуфиналистка в надпреварата и си оформи сблъсък с Елена Рибакина.

Бившата номер 1 демонстрира значително по-голяма увереност, отколкото в предните двубои и това си пролича още в началото. Без особени грешки, но и с голямо количество уинъри в сметката си, Сабаленка се възползва от липсата на опит у Андреева. Това помогна на действащата шампионка на Мадрид да доминира над тийнеджърката в хода на целия сет и да поведе с 6:1 за малко повече от половин час игра.

Младата рускиня вдигна темпото си на игра във втората част, което й позволи да бъде по-конкурентна. Въпреки хъса на Андреева, Сабаленка запази хладнокръвие и продължаваше да налага силовия си стил на игра. Впоследствие белорускинята съумя да реализира пробив при 2:2, който се оказа преломният момент за развитието на мача. Световната номер 43 не показваше страх от по-опитната си опонентка и дори при 5:4 спаси два мачпойнта, а в следващия гейм бе близо до това да играе за брейк. В крайна сметка обаче Сабаленка показа класата си и затвори мача с 6:4 във втория сет, за да се класира за своя трети полуфинал през 2024-та година!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Защитата на титлата продължава: Сабаленка записа първата си двусетова победа в Мадрид Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | мадрид | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook