Защитата на титлата за Джокович в Рим започва срещу 2-кратен финалист на клей през сезона

от в 15:46 на 10.05.2023
Мартин Петков

Както стана тенденция през последните години, то началото на сезона на червени кортове безспорно е трудно за Новак Джокович, който през настоящата кампания записа две победи в общо четири мача, допускайки ранни поражения в Монте Карло и в Баня Лука. Сега обаче настана време за Мастърс 1000 надпреварата в Рим, където сърбинът през 2022-ра завоюва своята пета титла във Вечния град, като на сметката си има и още шест приза за второ място, което само по себе си говори колко добре се чувства световният номер едно на кортовете в италианската столица.

В хода на днешния ден пък Ноле научи и името на първия си съперник в тазгодишното издание на турнира, след като аржентинецът Томас Мартин Етчевери сломи съпротивата на 18-годишния Лука ван Аше за малко над 2 часа на корта, надделявайки с крайното 7:6(7) 6:3. Световният номер 61 надгради сериозно в представянето си досега през 2023-та година, като за първи път достигна финал на ниво АТР, правейки това на състезанието в Сантяго, преди впоследствие да повтори постижението си и на надпреварата в Хюстън, ала и в двата случая остана в ролята на вицешампион, но загатна способността си за игра на червени кортове.

Ечевери, който е 23-годишен и доскоро заемаше рекордното си 59-о място в световната ранглиста, ще има отличната възможност най-вече от лична гледна точка да се докосне до величието на Джокович, след като за първи път в кариерата си ще има правото да срещне противник от подобен ранг. До неотдавна латиноамериканецът се подвизаваше на ниво Чаланджър, където съумя да спечели общо три трофея и бивайки специализиран изцяло върху играта на клей, то не е изненадващо, че отличията му идват именно на тази настилка.

За Ноле предстои да се изправи срещу непознат досега за себе си противник в лицето на Ечевери, ала предвид взетата двуседмична почивка от Тура и миналото му на Мастърса в Рим, то е напълно логично, че безспорният фаворит в предстоящия мач е сърбинът. Любопитното за защитаващия шампион в случая също така е, че при успех над аржентинеца, то в третия кръг на надпреварата ще срещне победителя измежду зрелищния сблъсък, който противопоставя най-добрия ни тенисист Григор Димитров и 3-кратния носител на "мейджър" трофеи Стан Вавринка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитата на титлата за Джокович в Рим започва срещу 2-кратен финалист на клей през сезона Мартин Петков
Теми:  
atp | новак джокович | рим | томас мартин ечевери

Коментари





Следвайте ни в Facebook