Защитаващата шампионка Андрееску се завърна победоносно в Индиън Уелс!

от в 07:41 на 10.10.2021
Калоян Соколов

Бианка Андреексу спечели първата си голяма титла в WTA Тура именно в Индиън Уелс преди вече повече от две години и половина, но чак сега има възможност да я защитава, тъй като надпреварата бе отменена през миналия сезон поради пандемията от коронавирус. Оттогава канадката трябваше да премине през редица травми и в момента се намира извън топ 20. Все пак 21-годишната състезателка показа, че не е забравила как да побеждава и откри участието си в пустинята с отлична победа над Алисън Риск - 7:6(2) 5:7 6:3 и ще срещне Анет Контавейт в директна битка за място в осминафиналите.

Андрееску наложи високо темпо от самото начало и нейната вихрена офанзива веднага доведе до пробив в актива ѝ. Местната представителка обаче се възползва от спада в нивото на съперничката си и все по-често дочакваше грешка от страна на световната номер 21 в продължителните размени. Това тласна в изцяло нова посока двубоя и крайно изравнените сили доведоха до изиграването на тайбрек, в който защитаващата шампионка беше безмилостна и измъкна първия сет.

Подемът на поставената под номер 18 продължи с пълна сила във втората част, което я отведе до преднина от 4:1 гейма, ала непостояноството на фаворитката отново излезе наяве и Риск възвърна паритета. Андрееску се окопити, като принуди съперничката си да сервира за оставане в мача, но американката не се притесни по никакъв начин и изравния общия резултат, след като осъществи серия от три поредни спечелени гейма.

Тези събития подействаха крайно отрезвително на фаворитката, която се завърна към най-доброто си ниво и набързо се откъсна с 5:1 напред в решителния сет, само че Риск просто отказваше да се предаде и върна моментално първия си брейк пасив, само че този път канадката не позволи изненади и сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващата шампионка Андрееску се завърна победоносно в Индиън Уелс! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бианка андрееску | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook