Защитаващият шампион в Мец беше безпощаден срещу Тийм и го елиминира на 1/8-финалите

от в 04:27 на 23.09.2022
Мартин Петков

Хуберт Хуркач започна по мечтан начин американското си турне с финал на Мастърса в Монреал, ала впоследствие разочароващи поражения на старта в Синсинати и още при втория му мач на US Open помрачиха представянето на поляка. Световният номер 10 не се нуждаеше от дълга пауза, преди да се завърне на корта и след като жребият на турнира в Мец при защитата на титлата му от миналогодишното издание го изправи в откриващия му сблъсък срещу бившия "мейджър" шампион Доминик Тийм, то Хуби отлично използва шанса да покаже най-доброто от себе си, надделявайки над австриеца за малко над час игра - 6:3 6:4. По този начин за Хуркач, който е топ поставен на започващия в неделя Sofia Open, предстои среща с домакинския представител Артур Риндеркнеш на четвъртфиналите във френския град.

Бившият номер три стартира обещаващо двубоя, като зае крайно агресивна позиция на ретур в първите минути и дори разполагаше с два брейкбола, но скоропостижно началният удар на поляка предотврати опасността и подавачите постепенно наложиха волята си в мача. Всичко вървеше по план за всеки от двамата състезатели, ала с достигането на осмия гейм поредица от неубедителни сервиси и редица грешни решения костваха превес на Тийм от 40:15, за да може защитаващият шампион да оползтвори третия си брейкбол чрез неспасяем форхенд и броени минути по-късно да ознаменува аванса си с успех в дебютния сет на срещата.

Във втората част доминацията на сервиращите изглеждаше по-видна отвсякога, а ние станахме свидетели на три поредни подавания спечелени на нула, ала точно тогава неочакван спад в равнището на бившия шампион от Шлема означаваше три безответни шанса за пробив пред световния номер 10 и той без излишни колебания излезе напред по пътя към победата. Хуркач, който несъмнено се чувство комфортно, когато се фокусира върху печеленето на собствените си геймове, за пореден път доказа това твърдение и с безпощадна канонада от начален удар затвори сблъсъка в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият шампион в Мец беше безпощаден срещу Тийм и го елиминира на 1/8-финалите Мартин Петков
Теми:  
atp | доминик тийм | мец | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook