Защитаващият титлата си Тиафо с нова загуба! Квалификантът Еванс го обърна

от в 06:23 на 20.02.2019
В
Делрей Бийч остана без миналогодишния си шампион Францис Тиафо. Американецът допусна обрат от Даниел Еванс след 3:6 7:6(1) 7:5. Така направилия фурор от Australian Open 2019 и отстранил нашия Григор Димитров там, за втора поредна седмица отпада още при първото си появяване на корта, а мачът между двамата днес блестеше със страхотни разигравания:

https://twitter.com/TennisTV/status/1098006128875704321?s=19

Еванс мина през квалификации преди днес да надвие Тиафо, а там спечели с 2:1 след обрат, а след това и с 2:0. Това обаче не му помогна в началото на мача от основната схема, защото Франсес влезна доста по-бързо в срещата, а това се отрази и на резултата, като защитаващият трофея си поведе с 5:0 за 20-тина минути игра. И въпреки че Дани върна единия брейк аванс, за да стигне до 5:3, то вторият се оказа невъзможен и Еванс за втори път в турнира изостана в сетовете.

Във втората част Тиафо имаше трудности още в началото да затвори своя гейм, но до пробив не се стигна, а до 5:5 двамата играха стабилно от основната линия, като Еванс блестеше с голям процент на вкарани първи сервиси. Стигна се до 6:6, но това стана след първите пробиви в сета. Така всичко трябваше да се реши в тайбрек. Дългият гейм започна добре за американеца, който поведе с минибрейк още в началото за 1:0, но това беше и последната точка за него в частта, като така мачът бе пратен в решаващ сет.



Там Тиафо започна по повече от добър начин, след като взе 8 от първите 9 точки, и поведе с ранен пробив. Той дори го затвърди, макар че преди това се наложи да спасява два поредни брейкбола, и така се оказа с аванс от 3:0 гейма. Преднината му се запази за твърде малко, защото Еванс не се беше отказал още и сякаш от нищото не само че върна пасива си от пробива, ами и реализира нов такъв, като така хвърли Франсес в дълбокото в почивката при 5:4, след която британецът щеше да сервира за мача. Но въпреки че изгуби едва две точки в миналите си три подавания, сега той допусна няколко неточности и така предаде аванса си за 5:5.

Авансът бе изпуснат не за дълго, защото, доста концентриран след изпуснатата възможност, Еванс започна да играе безпогрешно, докато играта на Тиафо все повече потъваше. Така, не давайки и точка на американеца в следващите два гейма, бритамецът спечели и третия си мач в Делрей Бийч, като така записа и своя втори обрат в турнира.

На 1/8-финалите той ще се изправи срещу Лойд Харис, а това ще бъде и първата среща между двамата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Защитаващият титлата си Тиафо с нова загуба! Квалификантът Еванс го обърна В

Коментари





Следвайте ни в Facebook