"Защо не станеш треньор на Хуркач"?: Офертите към Григор след Laver Cup заваляха (видео)

от в 13:20 на 24.09.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров беше поел ролята на втори капитан в отбора на Европа по време на Laver Cup, подкрепяйки своите съотборници с непрестанни съвети, които поне отстрани изглеждаха много точни и самите му съотборници започнаха да се допитват специално до него към края на надпреварата.

Това не остана незабелязано от журналистите и Григор трябваше да отговаря на много забавен въпрос по време на шампионската пресконференция на своя тим, а именно дали би поел треньорската роля в щаба на своя близък приятел Хуберт Хуркач, който съвсем наскоро обяви, че се разделя с американския специалист Крейг Бойнтън, с когото работеше неизменно през последните 5 години.

"Tова е най-произволният въпрос, който някога съм чувал" - побърза да отговори Медведев, а първата ни ракета избухна в смях и се нуждаеше от няколко секунди, за да се успокои и сподели следното по темата:

"Отворен съм за съвети, ако той се нуждае от мен, но не съм сигурен дали ще бъда толкова добър треньор. Просто следвам усещанията си и казвам това, което виждам отстрани. Тук до голяма степен сме движени от вълнението и адреналина.

Винаги рискуваш да кажеш грешното нещо и всъщност с Даниил (Медведев) си говорихме, като го питах дали би било редно да кажа дадено нещо и той понякога ме резубеждаваше и ме караше да се съмнявам в себе си за определени неща.

Хайде де, не си ли спомняш? Както и да е, всичко е наред (към Медведев, който учудено сподели как нещата всъщност са стояли по обратния начин).

Мисля, че всички сме си взаимно полезни и можем да си помогнем с нещо различно отстрани, защото всеки от нас има свои уникални умения и свой собствен начин да играе тенис.

Всеки от нас вижда различни неща и точно това е забавната част, която ни помага толкова много. Постоянно си разменяхме идеи и мисля, че всеки беше много възприемчив за информацията, която получаваше от другите играчи и това настина ми хареса много. Благодаря ви, момчета"! - сподели Димитров по темата.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Защо не станеш треньор на Хуркач"?: Офертите към Григор след Laver Cup заваляха (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | laver cup | григор димитров | интервю | любопитно | Пресконференции

Коментари





Следвайте ни в Facebook