Затрогващ жест: Дисквалифицираната Като със специален подарък за детето, което уцели с топка

от в 11:19 на 09.06.2023
Мартин Петков

Тазгодишният Ролан Гарос ще остане завинаги в съзнанието на специалистката на двойки Мию Като, чието участие в Париж имаше своето злощастно начало и щастлив край. Тандемът на японката и Алтила Сутяди приключи по крайно нежелан начин кампанията си във френската столица, след като в двубой от осминафиналната фаза Като по невнимание уцели едно децата, подаващи топките, което доведе до светкавична дисквалификация за седмите поставени в схемата.

28-годишната японка предвид случилото се беше лишена от това да получи парично възнаграждение за участието си в турнира, както и точки за световната ранглиста, но пък същевременно ѝ беше позволено да продължи участието си при смесените двойки, където в дует с германеца Тим Пюц извървяха целия път до титлата на Ролан Гарос и съдбата сякаш върна на Като това, което ѝ отне толкова неволно. В празненствата след спечелването на трофея, който се явява дебютен такъв за азиатката в Големия шлем, Като сподели в своя профил в Twitter трогателна снимка, на която беше заедно със същото момичето, което по-рано беше в центъра на събитията на нейната дисквалификация, а самата публикация гласеше следното:

"Радвам се да чуя, че се справяш добре и продължаваш да бъдеш доброволец в ролята си на подавачка на топки. Прави ме истински щастлива да чуя това. Надявам се, че ще ти хареса подаръкът, който ти направих, и очаквам с нетърпение да те видя отново! Пожелавам ти всичко най-добро!", гласи публикацията на новата "мейджър" шампионка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Затрогващ жест: Дисквалифицираната Като със специален подарък за детето, което уцели с топка Мартин Петков
Теми:  
wta | Двойки | любопитно | мию като | ролан гарос | смесени двойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook