Затруднена, но не и победена: Швьонтек оформи срещи с шампионката от Бирмингам на Уимбълдън

от в 20:28 на 04.07.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек се класира за третия кръг на Уимбълдън. Световната номер 1 срещна съпротива в лицето на бившата представителка на топ 15, Петра Мартич, но надделя над някогашната първа ракета на Хърватия с резултат 6:4 6:3 за 1 час и 20 минути игрово време и ще срещне шампионката от  Юлия Путинцева.

Първият сет ни предложи равностойна битка между двете тенисистки, които ни предложиха солидна сервис игра и мощни удари при разиграванията. Така те печелеха подаванията си с лекота, ала при резултат 4:3 в полза на фаворитката, Мартич получи болки в гърба, поради което взе медицинско прекъсване. Това обаче не промени качеството на игра на 3-кратната 1/8-финалистка, която продължаваше да бъде конкурентна на топ поставената. Първата възможност за пробив при Швьонтек дойде в осмия гейм, а полякинята се възползва максимално, а с преднината си съумя да затвори и първия сет в своя полза.

Мартич продължаваше да поддържа високото темпо, което световната номер 1 наложи и в първата част, с мощен сервис и дълбоки удари. При 4:3 в полза на Швьонтек, хърватката започваше да играе по-нервно, а двойна грешка в сметката на 85-тата в света при брейкбол постави началото на края на двубоя, тъй като още в следващото си подаване, фаворитката бе безкомпромисна и затвори срещата си с 6:3 във втория сет.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Затруднена, но не и победена: Швьонтек оформи срещи с шампионката от Бирмингам на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
ига швьонтек | петра мартич | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook