Затвор грози 4-кратна шампионка от Шлема и бивша номер едно при дамите

от в 11:17 на 23.12.2021
Диана Андреева

След като загърбят изявите си на професионално ниво, не всички тенисисти се справят с живота на "обикновен човек". Някои успяват да намерят ново призвание и започват бизнеси, други пък не подхождат разумно и бързо пропиляват натрупаните си спестявания. Но историята на бившата номер едно при дамите и 14-кратна шампионка от Големия шлем на сингъл и двойки Аранча Санчес Викарио е единствена по рода си.

Викарио и нейният съпруг и в миналото са имали финансови проблеми, но до момента винаги са намирали решение на тях. Бившата шампионка при дамите първоначално е осъдена през 2009 година, заради данъчна измама. Тогава Върховният съд я принуждава да плати 5,9 милиона евро, които са покрити от Банката на Люксембург с уговорката, че в бъдеще сумата ще им бъде върната.

Но редовните плащания към Банката на Люксембург отсъстват и именно това е причината да я очакват четири години затвор в близко бъдеще. Двамата с мъжа й са подготвили подробен план от четири стъпки, в които да измамят банката и да им бъдат опростени задълженията, но той очевидно не е сработил и сега "детето-чудо на испанския тенис" и нейният любим са притиснати до ръба.

Освен в случай, че намерят начин да платят гаранцията си от повече от 6 милиона евро, двойката ще бъде осъдена на до четири години затвор без право на обжалване. Това е присъдата на прокурорите в Барселона и изглежда, че от голямата сцена на женския тенис съвсем скоро Аранча Санчес Викарио ще попадне в затвор.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Затвор грози 4-кратна шампионка от Шлема и бивша номер едно при дамите Диана Андреева
Теми:  
wta | аранча санчес викарио | голям шлем

Коментари





Следвайте ни в Facebook