Завръщането е факт: Непробиваем Григор бе подведен от Мъри и двойката отпадна на старта в Монреал

от в 08:33 на 07.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров се завърна в игра и по всичко личи, че движението му по корта е напълно отпимално. Българинът и Джейми Мъри имаха тежката задача да се изправят срещу деветите поставени Нийл Скупски и Майкъл Винъс в първия кръг от двойковия турнир на Мастърса в Монреал и в крайна сметка фаворитите се наложиха с крайното 7:5 7:5 за 77 минути игрово време, с което си осигуриха сблъсък във втория кръг с четвъртите поставени Марсело Аревало и Мате Павич.

Важното обаче е, че Григор изглежда в отлична спортна форма и би трябвало през утрешния ден да бъде напълно готов да премери сили с един от квалификантите Ринки Хиджиката и Таро Даниел. Димитров демонстрира страхотно ниво на сервис пез днешния ден и всъщност деветите поставените реализираха всеки един от своите пробиви в подаванията на Джейми Мъри.

Стартът беше отличен за българо-британското дуо, след като те реализираха брейк още в първия сервис гейм на своите съперници и първата почивка дойде при 3:0 в тяхна полза. Впоследствие Григор съумя да отрази 2 шанса за рибрейк на свой начален удар, но неговият партньор се пропука два пъти подред и фаворитите получиха шанс да сервират за сета при 6:5 в своя полза. Тогава Мъри най-после показа защо е бил номер едно в света на двойки и направи някои отлични ретури, които доведоха до 3 последователни точки за пробив, само че Винъс не трепна и затвори сета с поредица отлични сервиси.

Вторият сет не стартира никак благоприятно за Григор и Мъри, като отново ветеранът се оказа слабото звено и деветите поставени го пробиха, за да поведат с 3:1. Скупски и Винъс все пак показаха известни колебания в следващите минути и двойна грешка на новозеландеца доведе до рибрейк. Григор пък продължаваше да е на висота и проведе  отличен сервис гейм, за да обърне нещата до 5:4 гейма за непоставения тандем, но оттам насетне по-рутинираната двойке не загуби нито гейм повече и продължи напред в състезанието.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Завръщането е факт: Непробиваем Григор бе подведен от Мъри и двойката отпадна на старта в Монреал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook