"Здравето ми е на първо място": Сабаленка се оправда с WTA и се отказа от Олимпиадата

от в 17:05 на 17.06.2024
Калоян Соколов

Арина Сабаленка се превръща в поредното голямо име, което ще пропусне Олимпиадата в Париж. Световната номер 3 оправда решнението си с натоварение график в WTA Тура и изискването от страна на организацията за задължително участие на WTA 1000 надпреварите. Преди този сезон тенисистките бяха задължени да участват само на 4 от 9-те надпревари от тази категория (Индиън Уелс, Маями, Мадрид и Пекин), но през тази година наградните фондове бяха увеличени и състезателките нямат право да пропуснат нито един от 9-те най-високопрофилни турнири на Женската тенис асоциация.

"Няма да играя на Олимпиадата заради праивлата със задължителните турнири на WTA. Просто трябва да пожертвам нещо и за съжаление, това ще трябва да бъде Олимпиадата. На този етап от кариерата си, особено имайки предвид проблемите, които имах през последните месеци, реших как ще бъде най-разумно да се погрижа за здравето си. Просто графикът е прекалено натоварен и здравето ми е на първо място - разкри Сабаленка пред журналистите в Берлин, където през тази седмица ще изиграе своя първи турнир на трева през сезона.

Припомняме ви, че шампионката от Аустрелиън Оупън се сблъсъка със стомашен вирус по време на Ролан Гарос, като това ѝ попречи да играе най-добрия си тенис по време на 1/4-финалния си двубой, в който отстъпи на Мира Андреева. Беларуската тенисистка щеше да играе под неутрален флаг на предстоящата Олимпиада в Париж, имайки предвид, че нейната страна е съзюник на Русия във войната с Украйна.

Интересното е, че мнозина руски тенисисти вече се отказаха от участие в Игрите, сред които Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Дария Касаткина, Анастасия Павлюченкова и Людмила Самсонова, а очевидно всичко това не се случва просто заради умора и натоварен график, каквито са преобладаващите версии на отказалите се играчи, ако изключим Дария Касаткина, която не иска да представлява Русия и дори може скоро да смени своето гражданство.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Здравето ми е на първо място": Сабаленка се оправда с WTA и се отказа от Олимпиадата Калоян Соколов
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | берлин | любопитно | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook