Здраво стъпил на земята: Вавринка отписа шансовете си за победа срещу Джокович днес

от в 14:10 на 12.05.2022
Мирела Николова

Стан Вавринка премина през изключително труден период през миналата година, когато поради контузия в областта на стъпалото трябваше да се подложи цели две оперативни намеси. Това принуди швейцарецът да отсъства от професионалния Тур за повече от една година време, като дългоочакваното му завръщане се случи в края на месец март. Бившият №1 претърпя поражения в първите си два двубоя, но през настоящата седмица демонстрира изключително качествен тенис и заслужено се поздрави с два поредни престижни успеха на Мастърса в Рим, постигнати над Райли Опелка и Ласло Джере.

По този начин трикратният шампион от Шлема си гарантира участие в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където го очаква сблъсък със стар познайник, а именно световния №1 Новак Джокович. Двамата предстои да се изправят един срещу друг за 26-и път в кариерата си, като до този момент сърбинът води убедително в общия им баланс с 19-6 победи. Въпреки че Стан почти винаги успява да затрудни максимално Ноле, то през днешния ден топ поставеният влиза като изявен фаворит, което далеч не е изненадващо с оглед на дългото отсъствие на световния №361 от кортовете.

Вавринка също изглежда, че до голяма степен не вярва в шансовете си за победа днес, както сподели самият той на пресконференцията си след класирането си за осминафиналите през вчерашния ден:

"Ще бъде тежко срещу Новак, без съмнение трудно предизвикателство. Все още не се намирам там, където искам да съм. Нуждая се от мачове, от тренировки, от повече време във фитнеса. Разбира се, за мен ще бъде страхотно изпитание да се изправя срещу него.

Не мисля, че съм готов да играя на това ниво все още, но ще бъде интересно какво ще се случи. През следващите месеци ще ми бъдат необходими именно такива мачове", каза добави №3.

Източник: АТР

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Здраво стъпил на земята: Вавринка отписа шансовете си за победа срещу Джокович днес Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | рим | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook