Жабер обърна световната №3 и донесе първа победа на Тунис в историята на WTA финалите

от в 07:31 на 03.11.2022
Калоян Соколов

Тази нощ се изиграха двубоите от група B на WTA финалите, които се провеждат в тексаския град Форт Уърт. Първата среща в програмата противопоставяше две дебютантки в надпреварата, а именно Онс Жабер и Джесика Пегула, като и за двете срещата беше от огромно значение, защото всяка една от тях откри надпреварата с поражение. Местната представителка влезе далеч по-концентрирано в сблъсъка и изглеждаше, че ще спечели с лекота, но финалистката от US Open показа невероятна воля за победа и постигна обрат, за да се превъррне в първата състезателка от Тунис, която триумфира на това състезание в цялата история на тениса - 1:6 6:3 6:3.

Двете си размениха по едно лесно спечелено подаване на старта, но оттам насетне Пегула тотално надиграваше своята опонентка и печелеше всяко едно от по-дългите разигравания. Африканката се опитваше да разнообразнява играта и непрекъснато прибягваше до къси топки, само че световната номер три беше готова и нямаше проблем да достигне до тях и да завърши точката, което я отведе до серия от пет поредни гейма и скоро сетът отиде в нейния актив.

Втората част стартира с ранен пробив в полза на втората в ранглистата, ала нейната опонентка веднага се окопити и обърна нещата до 3:2 в своя полза. В този момент Жабер просто спря да греши и наложи тотално доминация на корта, пласирайки сериозно количество уинъри в полето на американката и не загуби нито гейм повече в сета, изравнявайки общия резултат.

Пегула се опита да вземе моментален аванс в решителната част, но пропусна три поредни брейкбола и финалистката от US Open задържа началния си удар. Впоследствие самата тунизийка се сдоби с две точки за пробив, само че и те бяха пропилени, а битката продължи да бъде напълно равностойна до 3:3. Тогава шампионката от Мадрид пое нещата в свои ръце и демонстрира безгрешен тенис до края на мача, нанасяйки втора загуба на местната любимка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер обърна световната №3 и донесе първа победа на Тунис в историята на WTA финалите Калоян Соколов
Теми:  
wta | джесика пегула | Обзори | онс жабер | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook