"Жал ми е за тези, които искат да се откажа": Джокович постави на място недоброжелателите

от в 19:19 на 21.10.2024
Елеонора Александрова

2024-та година ще бъде запомнена, като една от най-трудните години за Новак Джокович. Сърбинът не съумя да спечели титла от Големия шлем за пръв път от 2017-та година насам, а също така напусна топ 3 в световната ранглиста, но от друга страна 37-годишната легенда на спорта завоюва бленуваното олимпийско злато в Париж.

други смятат, че е време балканецът да се оттегли от спорта, след като вече е постигнал всичко. Именно по този повод говори 24-кратният шампион от Шлема в интервю и за това какво мисли той по този въпрос:

"Усещам, че все още се наслаждавам на процеса, тъй като именно той е причината да се задавам въпроса: "Защо да не продължавам да се състезавам на най-високо ниво"? Някои хора смятат, че трябва да се оттегля от тениса на върха и пишат коментари, като "Спечели олимийското злато", "Вече постигна всичко", "Оттегли се от тениса." Други пък смятат, че трябва да състезавам, докато съм все още фаворит за титлата на всеки един турнир от Големия шлем.

Аз подкрепям мнението на втория тип хора. Мога и да променя решението си, кое знае? Засега имам мотивацията да продължа. Колко време ще продължи, не знам. Пътуванията и намирането на причини да играя професионално стават все по-трудни за мен. Още повече, защото съм баща. Не искам да отсъствам толкова дълго време от вкъщи, но ми се налага да пътувам.  

Жал ми за тези, които искат от мен да се оттегля от тениса, защото ще трябва да ме гледат още известно време." - завърши Джокович.

Източник: Tennis Up To Date


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Жал ми е за тези, които искат да се откажа": Джокович постави на място недоброжелателите Елеонора Александрова
Теми:  
atp | интервюта | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook