Женева: Възможен мач Медведев-Тийм; Още трима представители на топ 20 (жребий)

от в 03:03 на 14.05.2022
Владислав Риждов

През последните две седмици можехме да се насладим на висококачествен тенис по време на двете "Мастърс 1000" надпревари в Мадрид и Рим, а от понеделник стартират нови два турнира на червено преди Откритото първенство на Франция. Този от категория 250 в Женева обещава да бъде наистина интересен, като събира някои от топ състезателите при мъжете.

Акцент в жребия е завръщането на световния номер 2 Даниил Медведев, който беше аут за известен период от време, след като се подложи на операция за отстраняване на херния. Очакванията до голяма степен бяха да не видим руснака на нито една клей надпревара, но изглежда, че той е напълно възстановен и готов за игра. Медведев стартира директно от втори кръг като поставен под номер едно, където очаква един измежду Ришар Гаске и Джон Милман, а в четвъртфиналите е възможно да видим сблъсък между водача в схемата и Доминик Тийм. Австриецът пък, от своя страна, ще се изправи в първия си мач срещу квалификант, а при евентуален успех може да премери сили с Александър Бублик (8).

В тази част на схемата също така е и миналогодишният финалист Денис Шаповалов, който е поставен под номер 3, и също получава почивка в първия си мач. Жребият до известна степен бе благосклонен към канадеца, като той ще има за съперник Иля Ивашка или Маркос Гирон. Най-долу в схемата водач е действащият шампион Каспър Рууд, който очаква победителя от двойката Емил Руусувуори и Беноа Пер, а в тази половина личат още имената на Танаси Кокинакис, Фабио Фонини, Райли Опелка и Томи Пол. Тук можете да видите пълния жребий за надпреварата, която започва в понеделник:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Женева: Възможен мач Медведев-Тийм; Още трима представители на топ 20 (жребий) Владислав Риждов
Теми:  
атп | даниил медведев | денис шаповалов | доминик тийм | жребий | каспър рууд | тенис турнир в женева

Коментари





Следвайте ни в Facebook