Женският тенис мач на годината: Швьонтек пречупи детето чудо Андреева в 3-часова драма!

от в 20:44 на 17.08.2024
Елеонора Александрова

Ига Швьонтек надделя над Мира Андреева в четвъртфиналния им сблъсък на надпреварата в Синсинати. Двете тенисистки оправдаваха очакванията за епичен сблъсък, но световната номер 1 показа класата си и победи талантливата рускиня с 4:6 6:3 7:5 за 2 часа и 40 минути игрово време и би могла до оформи мегасблъсък с Арина Сабаленка, на 1/2-финалите, стига световната номер 3 да победи Людмила Самсонова.

Срещата започна равностойно за двете тенисистки, които печелеха своите подавания скоропостижно. В третия гейм обаче тийнеджърката засили темпото си на игра, разчитайки на разнообразни удари, които затрудниха световната номер 1.

Така се стигна до пробив в полза на по-нискоранкираната тенисистка. В следващите минути Швьонтек стабилизира играта си и притискаше 17-годишната тенисистка във всеки възможен момент, разполагайки с два брейкбола при 3:2.

В този критичен за рускинята момент, Андреева показа завидно хладнокръвие и запази преднината си. В десетия гейм, когато по-младата тенисистка сервираше за сета, топ поставената не изглеждаше готова да отстъпи лесно и си отвори още две възможности за пробив, ала високото ниво на тенис у световната номер 24 не позволи това да се случи и така тийнеджърката поведе сензационно в сетовете.

Швьонтек започна значително по-добре втората част. Топ поставената атакуваше съперничката си при всеки един удобен шанс и при петата си възможност за пробив от началото на мача. съумя да си осигури преднина в резултата.

Въпреки смелата игра на Андреева, световната номер 1 показа класата си в хода на целия сет, демонстрирайки мощни удари и отлична сервис игра. Така полякинята запази преднината си до самия край на частта, за да изравни сетовете.

Финалната част бе най-равностойната. Макар и двете тенисистки да изглеждаха видимо уморени, интензитетът в двубоя продължаваше да бъде висок. Четвъртфиналистките бяха безупречни на собствен начален удар и никоя не трепваше до 5:5 в геймовете.

Първата възможност за пробив се отвори чак в единадесетия гейм пред 5-кратната "мейджър" носителка, а полякинята показа железни нерви, за разлика от по-младата си съперничка и поведе в най-ключовия момент от мача. Андреева имаше брейкбол в следващия гейм, чрез който да докара сета до тайбрек,  ноШвьонтек не позволи това да се случи и се класира за финалната четворка в Синсинати, продължавайки похода си към дебютна титла в Охайо.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Женският тенис мач на годината: Швьонтек пречупи детето чудо Андреева в 3-часова драма! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ига швьонтек | мира андреева | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook