"Животът ми ще е в опасност": Зверев се оплака от организаторите след мача с Григор

от в 14:42 на 07.06.2023
Мирела Николова

Григор Димитров отстъпи в четвъртфиналите на тазгодишния Ролан Гарос, допускайки поражение срещу Александър Зверев в последователни сетове. Двубоят обаче бе белязан и от един минискандал на корта, след като организаторите не позволиха на германеца да си сложи инсулин по време на срещата. Припомняме, че през миналия сезон бившият №2 в света обяви, че още на три години е бил диагностициран с диабет тип 1, което означава, че редовно трябва да приема инсулин, за да поддържа в норма нивата на кръвната си захар.

По време на една от почивките във втория сет Саша реши да си инжектира инсулин чрез необходимата за това писалка, но служителите на корта го спряха с обяснението, че това не е позволено да се извършва на корта. Вместо това те го помолиха да напусне корта, което ще се счита за взимане на почивка, броят на които обаче е лимитиран до два пъти на мач. 

"Казаха ми, че трябва да отида в съблекалните, за да извърша процедурата, и това ще се зачете като тоалетна пауза", разказа Зверев на пресконференцията си след сблъсъка с Григор. "Отговорих им, че в хода на всяка среща имам право само на две ходения до съблекалнята, а по време на петсетов мач трябва да си сложа инсулин минимум четири пъти. 

Според тях изглежда странно да се инжектирам на корта. Това обаче е безумно, тъй като ако не го направя, животът ми е в опасност. Не разбирам по какъв начин това да си сложа инжекция на корта, изглежда странно на Ролан Гарос, при положение че в АТР турнирите го правя постоянно. 

В предходния ми двубой се прибрах в съблекалните, за да си сложа инсулин, но тогава супервайзърът влезе в стаята, паникьоса се и каза, че трябва да изчакам лекар, който да извърши процедурата. Отвърнах, че това не е вярно, тъй като не всеки доктор има необходимите знания за това колко голямо количество трябва да ми бъде инжектирано. Казах: "Виж, имам диабет от тригодишен, знам точно какво правя", но той не отстъпи от позицията си, че не мога да го направя сам", разкрива още миналогодишният полуфиналист.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Животът ми ще е в опасност": Зверев се оплака от организаторите след мача с Григор Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | любопитно | ролан гарос 2023

Коментари

Следвайте ни в Facebook