Животът след тениса: Цветана Пиронкова завърши успешно курс към БФТ и вече е лицензиран треньор!

от в 12:29 на 21.05.2024
Елеонора Александрова

Цветана Пиронкова се утвърди, като най-успешната българска тенисистка през последните 15 години. Макар и все още да е активен състезател, някогашната ни първа ракета не е играла професионален мач от 2021-ва година насам, когато отстъпи на Дария Касаткина в първия кръг на US Оупън.

Няколко месеца по-късно пловдивчанката обяви, че е бременна за втори път, поради което за втори път прекрати своята кариера и изглежда този път това ще бъде окончателно като към момента Цвети се занимава най-вече със своя тенис клуб в Пловдив и отлгеждането на своите синове - Виктор и Александър.

Изглежда 36-годишната Пиронкова е готова сега да се заеме с ново начинание, а именно в областта на треньорството. Преди броени часове бившата номер 31 стана една от 14-те завършили 4-дневния курс за помощник-треньор, получавайки удостоверение, което е валидно за вписване в регистрите на Министерството на младежта и спорта, както и за лицензирането на спортно-педагогическите кадри към Българската федерация по тенис. Отговорник за курса е доцент Цветанка Захариева, а лектор - доктор Лили Жекова.

Източник: БФТ


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Животът след тениса: Цветана Пиронкова завърши успешно курс към БФТ и вече е лицензиран треньор! Елеонора Александрова
Теми:  
бг тенис | любопитно | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook