Жребият е хвърлен: Ето с кого ще спори България за изкачване в Световна Група I на Купа "Дейвис"

от в 19:09 на 07.10.2024
Калоян Соколов

Отборът на България за Купа "Дейвис" ще гостува на Румъния в опит да се завърне в Световна Група I, откъдето изпадна през този февруари след поражение от Босна и Херцеговина. Подмладеният българския тим се върна на победния път след две поредния поражения, след като нашите момчета триумфира с 3:2 успеха над Ел Салвадор в страхотна драма на кортовете на "ТК Локомотив" в Пловдив.

Тогава Янаки Милев отрази 3 поредни мачбола в решителния мач срещу легендатата на гостите, Марсело Аревало и по този начин 21-годшният ни талант се превърна в големия герой за България! По този начин нашите момчета си дадоха шанс почти веднага да се завърнат във второто най-високо ниво на най-голямото тенис отборно състезание, а тепърва предстои нашата северна съседка да обяви къде и на каква настилка ще се проведат мачовете, което е правото на страната домакин.

Самият двубой ще се проведе на 31.01-1.02 или 1.02-2.02 през 2025-та година, а тепърва предстои да видим дали този път капитанът Валентин Димов и Българската федерация по тенис ще съумее да се помири с водещите ни състезатели, след като Александър Лазаров, Димитър Кузманов и Адриан Андреев към момента отказват да играят за отбора, а Григор Димитров не го е правил вече от 10 години.

Към момента най-добрите румънски тенисисти са Филип Кристиан Джиану (световен номер 227), Цезар Крету (световен номер 293), Николас Давид Йонел (световен номер 349) и Габи Адриан Бойтан (световен номер 357), а интересното е, че нито един от тези играчи не е над 25-годишна възраст, така че предстои сблъсък между два много млади отбора, ако нашата страна отново се яви със същия състав, който срещу Ел Салвадор се състоеше от Илиян Радулов, Александър Донски, Иван Иванов, Пьотр Нестеров и Янаки Милев.

Ето и какви други двойки отреди изтегленият по-рано днес жребий:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият е хвърлен: Ето с кого ще спори България за изкачване в Световна Група I на Купа "Дейвис" Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | българия | иван иванов | илиян радулов | купа дейвис | пьотр нестеров | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook