Жребият на българките за квалификациите на Аустрелиън Оупън е ясен!

от в 21:50 на 09.01.2021
Мирела Николова

За първа година в квалификациите на първия за годината турнир от Големия шлем цели 4 българки ще представят страната ни. Цветана Пиронкова, Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова ще се борят за място в основната схема от 10 до 13 януари в Дубай, а ето и какво отреди жребият за всяка една от тях:

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова ще стартира сезона си срещу световната номер 238 Киока Окамура от Япония, а при успех я очаква мач с победителката от двубой между На-Ли Хан и Юлия Грабър. Най-близо поставена до пловдивчанката е Маргарита Гаспарян, която може да срещне в третия си мач.

Виктория Томова ще опита да премине пресявките на Мейджър надпревара за трети път в кариерата си, изправяйки се срещу участващата с "уайлдкард" представителка на домакините Шарлот Кемпенаерс-Пош, като във втори кръг евентуално ще играе с Жаклин Кристиан или Ребека Марино.

Изабелла Шиникова изтегли тежък жребий и в първи кръг ще трябва да премери сили с втората поставена в квалификациите - Осеан Доден от Франция, която е и бивша представителка на топ 100.

Елица Костова също нямаше късмет, тъй като ще започне срещу германката Антония Лотнер, а ако успее да се поздрави с успех, в следващия кръг я очаква световната номер 122 Исалин Бонавентюр или Наталия Костич.

Пълната схема за квалификациите на Откритото първенство на Австралия можете да разгледате тук.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият на българките за квалификациите на Аустрелиън Оупън е ясен! Мирела Николова
Теми:  
Аустрелиън Оупън | виктория томова | елица костова | жребий | изабелла шиникова | квалификации | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook