Жребият при двойките в Акапулко: Григор срещу Циципас на старта

от в 06:10 на 20.02.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров рядко си позволява да отклонява концентрацията си от своето представяне на сингъл и почти не можем да го видим в надпреварите по двойки. Българинът предпочита да не хаби излишни сили с участия при тандемите, което му отрежда място извън първите 1000 в класацията им. Същевременно нашият сънародник притежава отлични импровизационни умения на корта, както и усет в близост до мрежата, така че определено играта в карето не му е чужда и сега е решил да го покаже нагледно.

Първата ни ракета ще обедини сили с Райли Опелка в схемата на двойки в Акапулко, която стартира с мачове от идния понеделник и още в първи кръг се очертава да видим крайно любопитен сблъсък с участието на българо-американския отбор, защото техни съперници са други двама първокласни играчи на сингъл, а именно Стефанос Циципас и Фелисиано Лопес. Важно е обаче да се отбележи, че испанският ветеран е с далеч повече опит и успехи в този вид игра от останалите трима състезатели и дори може да се похвали със спечелването на титлата от Ролан Гарос, партнирайки си със своя близък приятел Марк Лопес.

При евентуална победа пък Димитров и Опелка биха могли да се изправят срещи колумбийците Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара, чиито успехи ги бяха извели неотдавна до първата позиция в ранглистата. В същата половина освен това попадна изключително рутинираната двойка съставена от Джейми Мъри и Бруно Соараеш, като ветераните са печелили заедно Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ, а ето и изображение на пълния жребий:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият при двойките в Акапулко: Григор срещу Циципас на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | акапулко | бгтенис | григор димитров | Двойки | райли опелка | стефанос циципас | фелисиано лопес

Коментари





Следвайте ни в Facebook