Жребият в Белград: Възможен сблъсък между Джокович и Тийм на 1/4-финалите!

от в 18:37 на 16.04.2022
Мирела Николова

Новак Джокович откри тазгодишния си клей сезон не по начина, по който му искаше, след като допусна поражение още в първия си мач на Мастърса в Монте Карло от Алехандро Давидович Фокина, който в неделния ден ще спори за титлата. Сега обаче на световния №1 му предстои едно от най-специалните събития в календара, а именно надпреварата в родния му град Белград, която ще се състои през идната седмица на кортовете на Тенис център "Новак". 

Сърбинът оглавява схемата и ще започне турнира директно от втори кръг, където ще се изправи срещу свой сънародник в лицето на Ласло Джере или Хамад Медиедович. При успех пък на четвъртфиналите 20-кратният шампион от Шлема може да се изправи срещу Доминик Тийм, който преди това обаче ще трябва да се справи със съпротивата на Джон Милман и победителя от сблъсъка Миомир Кецманович срещу Ришар Гаске. В същата половина на схемата са още третият поставен Карен Хачанов, Филип Краинович и Давид Гофен, които изглеждат като най-вероятни съперници на Ноле в полуфиналната фаза.

Долната половина на схемата се оглавява от световния №8 Андрей Рубльов, който също почива на старта, а във втория етап ще срещне победителя от мача между Хенри Лааксонен и играч, тръгнал от квалификациите. Впоследствие му предстои да премери сили с някого измежду Кристиан Гарин, Душан Лайович и Холгер Руне. Негови потенциални опоненти в битката за място на финала могат да бъдат Аслан Карацев и Фабио Фонини.

Пълния жребий за надпреварата можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Белград: Възможен сблъсък между Джокович и Тийм на 1/4-финалите! Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | белград | жребий | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook