Жребият в Бощад: Рафаел Надал се завръща в Тура с двубой срещу Борг (пълна схема)

от в 16:36 на 13.07.2024
Калоян Соколов

Надал срещу Борг в първия кръг на ATP 250 клей надпреварата в Бощад. Сблъсък, за който мнозина тенис фенове са мечтаели, но е нямало как да бъде проведен, имайки предвид разликата от 30 години между шведската легенда и Матадора. Тук обаче става въпрос за Лео Борг, който е син на 6-кратния шампион от Ролан Гарос. 21-годишният младок засега изобщо не изглежда, че може дори да се приближи до успехите на баща си (награждавал многократно Надал с купата на Ролан Гарос), имайки предвид, че заема 467-а позиция в световната ранглиста и към момента има само една победа на ATP ниво от общо 8 мача, която идва точно в Бощад през миналия сезон.

Във втори кръг пък бихме могли да станем свидетели на изцяло левичарски сблъсък между Надал и бившия представител на топ 10, Камерън Нори, от когото Рафа загуби през миналата година на United Cup, но не му е давал нито сет на червени кортове. Впоследствие 22-кратният "мейджър" носител може да срещне четвъртия поставен Мариано Навоне, който е типичен специалист на тази настилка и в хода на сезона се класира за финалите в Рио Де Жанейро и Букурещ.

Ако пък Рафа достигне до първия си финал, откакто се завърна обрато на корта, то би го чакало изключително сериозно изпитание, изправяйки се срещу Каспър Рууд. 2-кратният подгласник от Ролан Гарос e бивш шампион в турнира и до неотдавна беше лидер по брой победи през годината, а любопитното е, че двамата с манакореца ще си партнират заедно в схемата на двойки.

Безспорно цялото внимание е върху първия състезателен турнир на Надал от месец и половина насам, но горната част на схемата също се очертава да предложи интересни битки, защото там е миналогодишният носител на трофея, а именно Андрей Рубльов, който ще трябва да премине през имена от ранга на Роман Сафиулин и Талон Грийкспор, ако иска да достигне до финалната битка, в която вероятно ще премери сили с един измежду Рууд и Матадора.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Бощад: Рафаел Надал се завръща в Тура с двубой срещу Борг (пълна схема) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бощад | жребий | лео борг | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook