Жребият в Хюстън: Задава се нова битка между Рууд и Кирьос; Фриц е в другата половина

от в 10:40 на 02.04.2022
Калоян Соколов

Надпреварата в Хюстън ще открие сезона на червени кортове в ATP Тура и предвижда да бъде повече от интересна, защото винаги събира най-добрите американски тенисисти, както и част от изявените клей специалисти. Турнирът ще започне от идния понеделник, а жребият беше изтеглен още тази нощ и бяха оформени някои изключително любопитни двубои.

Водач на схемата е Каспър Рууд, който несъмнено е сред топ играчите на червена настилка. Норвежецът спечели цели пет титли върху това покритие през 2021-ра, а в момента се намира във превъзходна форма, която го отведе на предстоящия финал на Мастърса в Маями. Световният номер осем ще стартира участието си директно от втория кръг, където ще премери сили с един измежду Сам Куери и Даниел Елахи Галан, а впоследствие би могъл да се изправи отново срещу Ник Кирьос, с когото не таят никак топли чувства един към друг. Наскоро Кирьос победи скандинавеца в Индиън Уелс, но определено Рууд трябва да бъде считан за фаворит, когато стане дума за сблъсък на клей.

Самият Кирьос участва чрез предоставен "уайлд кард" от страна на организаторите и няма да му бъде лесно да достигне този евентуален четвъртфинален мач, защото в същата секция на схемата попаднаха местните представители Макензи Макдоналд и Томи Пол, които показват отлични резултати през последните седмици.

В същата половина пък място намериха още Райли Опелка и Дженсън Бруксби, чието противопоставяне е не по-малко интересно. Гигантът наскоро заяви, че ненавижда мачовете с младия си сънародник, но все пак го победи на финала в Далас и изравни рекорда между двамата, така че предстои да видим кой ще вземе временно надмощие в тяхното съперничество.

Долната част на схемата също ще предложи много интересни сблъсъци, като неин водач е Тейлър Фриц. Шампионът от Индиън Уелс не се слави с любовта си към червените кортове и вероятно ще има проблеми още в откриващата си среща, която ще го противопостави на някой измежду Алехандро Табийо и Жауме Мунар, чиято любов към клея е пословична.

При евентуална победа, то американецът може да срещне защитаващия шампион Кристиан Гарин, който се представя много посредствено през новия сезон и въобще не е сигурно дали ще се класира за фазата на финалната осмица, имайки предвид наличието на Джак Сок в неговата осмина.

Тук попадна още един бивш носител на трофея, а именно Джон Иснър, за когото няма да бъде никак лесно да повтори този си успех. Биг Джон попадна в една четвъртина с Франсис Тиафо и определено ще бъде в позицията на аутсайдер, ако видим мач между тях, тъй като 24-годишният играч се движи много по-уверено върху сгурията и неведнъж я е определял за своята любима настилка.

Ето я и пълната схема в Хюстън:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Хюстън: Задава се нова битка между Рууд и Кирьос; Фриц е в другата половина Калоян Соколов
Теми:  
atp | дженсън бруксби | джон иснър | жребий | каспър рууд | Ник Кирьос | райли опелка | тейлър фриц | франсис тиафо | хюстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook