Жребият в Кицбюел: Възможен е нов мач между Беретини и Тийм; Рууд оглавява схемата

от в 15:14 на 23.07.2022
Мирела Николова

През идната седмица предстои да станем свидетели на последните АТР надпревари за сезона, които ще се проведат на червена настилка. Една от тях е тази в австрийския град Кицбюел, където в действие ще видим трима представители на топ 20 при мъжете, както и местния любимец Доминик Тийм. Днес бе изтеглен жребият за състезанието, а нека сега да разгледаме какво отреди той на участващите тенисисти.

Схемата се оглавява от миналогодишния шампион и световен №5 Каспър Рууд, който почива на старта и ще започне участието си директно от втория кръг. Там го очаква сблъсък с някого измежду Хаун Пабло Варияс и Карлос Табернер, а при победа най-вероятно ще се изправи срещу Педро Мартинес или Кристиан Гарин. В същата половина на схемата е поставеният под номер три Роберто Баутиста Агут, който открива срещу Юрий Родионов или квалификант.

Последната четвъртина най-силно приковава вниманието, тъй като там се намират вторият поставен Матео Беретини и представителят на домакините Доминик Тийм. Двамата се срещнаха днес на турнира в Гщаад, като съвсем скоро австриецът ще има възможност да вземе реванш, защото е възможен сблъсък помежду им на четвъртфиналите в Кицбюел.

За да стигне до подобен мач обаче, бившият №3 в света ще трябва да се справи със съпротивата на Ришар Гаске на старта, а впоследствие да преодолее и Талон Грийкспор. От своя страна, като поставен под номер две, Беретини ще стартира от втория етап, където ще премери сили с Яник Ханфман или играч, тръгнал от пресявките. Победителят от тази четвъртина е възможно да срещне Аслан Карацев на полуфиналите, който ще започне срещу победителя от мача между Душан Лайович и Лоренцо Сонего.

Пълния жребий за надпреварата можете да разгледате тук:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Кицбюел: Възможен е нов мач между Беретини и Тийм; Рууд оглавява схемата Мирела Николова
Теми:  
atp | доминик тийм | жребий | каспър рууд | кицбюел | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook