Схемата в Лион: Синер-Карацев още в първи кръг, Циципас с труден жребий

от в 13:34 на 16.05.2021
Диана Андреева

BNL D'Italia е последният за годината Мастърс турнир на червени кортове, но това далеч не означава, че повече турнири на клей няма да има през 2021. През следващите две седмици, преди началото на Ролан Гарос, ще се проведат няколко надпревари от сериите ATP 250 - в Лион, Женева, Белград и Парма. Първата ракета на България Григор Димитров, който днес празнува своя рожден ден, заедно с 20-кратния шампион от Големия шлем Роджър Федерер ще се включат в Geneva Open, но това далеч не означава, че състезанието в Лион ще бъде лишено от топ имена в Тура и интересни сблъсъци, а ето и жребият на турнира:

Поставен под номер едно е Принцът на клея - Доминик Тийм. Той започва участието си директно във втори кръг, където го очаква Корентин Муте или Камерън Нори. В тази част на схемата е и може би най-интересният мач от първи кръг, а именно срещата между Аслан Карацев и Яник Синер. Победителят ще се изправи срещу Алберт-Рамос Виньолас или квалификант, което и ще определи 1/4-финалистът в тази четвърт. 

В тази половина е и третият поставен Диего Шварцман, чийто път към заключителните мачове е далеч по-лесен. Представящият се не особено убедително през сезона до момента Шварцман очаква Ришар Гаске или квалификант в първия си мач, а на четвъртфинал може да се изправи срещу местния представител, участващ с уайлдкард, Бенджамин Бонзи или срещу руснака Карен Хачанов. 

Водач на долната половина е Стефанос Циципас. Гъркът ще открие кампанията си в Лион с Жо-Вилфред Цонга или Томи Пол, а в следващия си мач може да му се наложи да се изправи срещу Кей Нишикори, Лойд Харис, Уго Юмбер или Гаел Монфис. След отказването на Лоренцо Сонего преди броени минути, неговото място в схемата че заето от Лоренцо Музети. Първият опонент на Музети ще бъде Феликс-Оже Алиасим, а шампионът между двамата ще срещне Себастиан Корда или Пиер-Юг Ербер. 

В тази четвърт са още четвъртият поставен Давид Гофен, който започва участието си във френския град срещу Аляж Бедене или Жил Симон, а първият жребий можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Лион: Синер-Карацев още в първи кръг, Циципас с труден жребий Диана Андреева
Теми:  
доминик тийм | лион | стефанос циципас | тенис турнир в лион

Коментари





Следвайте ни в Facebook