Жребият в Мадрид: Надал срещу 16-годишен; възможно повторение на финала още в 4-ти кръг

от в 13:23 на 22.04.2024
Калоян Соколов

Мастърс надпреварата в Мадрид започва вдругиден, а шоуто изглежда гарантирано. Яник Синер за пръв път ще бъде в ролята на топ поставен и вероятно в първия си двубой ще трябва да излезе срещу своя много близък приятел Лоренцо Сонго, с когото спечелиха заедно Купа "Дейвис" и дори си партнираха на двойки на Мастърса в Монте Карло. Пърият поставен на пътя на Синер е австралиецът Джордън Томпсън, който спечели титлата в Лос Кабос, но определено не е мерило на клей, а световният номер две би могъл да срещне един измежду Карен Хачанов и Николас Джари в спор за място на 1/4-финалите.

Точно в тази четвърт попадна Каспър Рууд, а лидерът по побеьи през сезона надали може да бъде особено доволен от късмета си, защото още в трети би могъл да премери сили с Камерън Нори, който го острани на Аустрелиън Оупън, а Григор Димитров е негов потенциален съперник на осминафиналите. 

Точно в тази половина попадна и Рафаел Надал, който ще открие участието си с мач срещу 16-годишния Дарвин Бланш, който е сред най-талантливите юноши в света, но досега има само един изигран мач на ниво ATP, който се състоя на Мастърса в Маями и завърши с негово поражение от Томаш Махач. Във втория кръг пък е възможно да станем свидетели на нов сблъсък между 5-кратния шампион и Алекс Де Минор. Припомняме ви, че именно австралиецът отстрани Матадора в Барселона през миналата седмица, а в същата четвъртина попаднаха Даниил Медведев и Стефанос Циципас.

Долната част от схемата е една идея по-бедна откъм големи имена и наглед Карлос Алкарас е големият фаворит в нея, но нека не забравяме, че миналогодишният шампион се бори с контузия в областта на играещата ръка и участието му е под въпрос. Алкарас ще открие кампанията си в мач с един измежду Александър Шеченко и Артур Риндеркнеш, а още в трети ктъг можем да се насладим на среща между световния номер три и Лоренцо Музети, чийто връх в кариерата досега е победата над Карлитос във финала на ATP 500 надпреварата в Хамбург.

Още в 1/8-финалите пък е възможно да видим повторение на финала от миналия сезон, защото Ян-Ленард Щруф изглежда в страхотна форма, след като спечели дебютната си ATP титла и наглед ще бъде фаворит да отстрани Уго Юмбер в евентуална среща от третия кръг между тях и така да оформи зрелище с Алкарас. В тази четвърт са още Андрей Рубльов и Холгер Руне, чиито изяви напоследък са далеч от бляскави, а възможни съперници за местния любимец в 1/2-финалите са Александър Зверев, Хуберт Хуркач, Томи Пол и Тейлър Фриц.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Мадрид: Надал срещу 16-годишен; възможно повторение на финала още в 4-ти кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | жребий | мадрид | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook