Жребият в Майорка: Медведев и Кирьос в една четвъртина, Циципас също е в схемата

от в 14:59 на 18.06.2022
Мирела Николова

Остава малко повече от седмица до старта на Откритото първенство на Великобритания, като следващата седмица е последната възможност за състезателите да се нагодят към тревната настилка. Предстоят ни две АТР 250 надпревари, но тази в Майорка определено привлича повече внимание в сравнение с тази в Ийстборн, тъй като в испанския град участие за заявили двама представители на топ 10 в лицето на Даниил Медведев и Стефанос Циципас, както и винаги атрактивният Ник Кирьос.

Схемата се оглавява от Медведев, който ще започне участието си директно от втория кръг с двубой срещу победителя от сблъсъка между Аслан Карацев и Хауме Мунар. При успех на световния №1 бихме могли да станем свидетели на четвъртфинален мач между него и Ник Кирьос, в случай че австралиецът се справи със съпротивата на Ласло Джере на старта, а впоследствие преодолее и петия поставен Роберто Баутиста Агут. В горната половина на схемата са още Пабло Кареньо Буста и Миомир Кецманович, които изглеждат като най-вероятни съперници за руснака на полуфиналите.

Водач в долната част на схемата е световният №6 Стефанос Циципас, чийто откриващ мач ще бъде срещу някого измежду Иля Ивашка и Емил Руусувуори. В случай че успее да запише победа, гъркът най-вероятно ще се изправи срещу Ботик Ван Де Зандсхулп, който показва отлична игра през настоящата седмица в Куинс. Третият поставен в схемата Денис Шаповалов, който е в серия от пет поредни загуби, ще опита да запише първи успех от над месец насам срещу Бенжамен Бонзи или играч, тръгнал от квалификациите, а въпросната четвъртина се допълва още от Себастиан Баез и Душан Лайович.

Пълният жребий за надпреварата в Майорка:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Майорка: Медведев и Кирьос в една четвъртина, Циципас също е в схемата Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | жребий | майорка | Ник Кирьос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook