Жребият в Майорка: Медведев и Тийм повеждат схемата, Джокович ще играе на двойки

от в 16:47 на 19.06.2021
Мирела Николова

Началото на Уимбълдън наближава все повече и ни предстои поредният подгряващ турнир преди перлата в короната на сезона на трева. Идната седмица е последната възможност за състезателите да се приспособят към тревната настилка и ще се състоят две надпревари на зелено, едната от които е АТР 250 Mallorca Championships, в която ще се включат двама представители на Топ 10, а Новак Джокович ще участва в турнира по двойки заедно с Карлос Гомез-Херера. 

Жребият отреди топ поставеният Даниил Медведев да стартира с двубой срещу Лойд Харис или Корентен Муте във втори кръг. Най-близо поставеният до руснака е Каспър Рууд, когото вторият в света би могъл да срещне на четвъртфиналите. В първата половина на схемата попаднаха още Пабло Кареньо Буста и Душан Лайович, които изглеждат като най-вероятни съперници на Медведев в полуфиналната фаза.

Водач в долната част на схемата пък е Доминик Тийм, който ще открие участието си в испанския курорт с мач срещу Ян-Ленард Щруф или Адриан Манарино. При евентуална победа пък австриецът най-вероятно ще се изправи срещу Карен Хачанов или Фелисиано Лопес. Тук личат още имената на Роберто Баутиста Агут и намиращия се в отлична форма Юго Умбер, които са потенциални опоненти на световния №5 в спор за място на финала.

Пълният жребий за сингъл надпреварата в Майорка:

През следващата седмица ще следим и изявите на световния №1 Новак Джокович, който реши да се впусне в двойковата надпревара рамо до рамо със своя приятел Карлос Гомез-Херера. На старта сръбско-испанският тандем ще премери сили с дуото Томислав Бркич/Никола Качич, а при евентуална победа Джокович и Гомез-Химера ще се изправят срещу първите поставени в схемата - Марсел Гранойерс/Орасио Себайос.

Пълният жребий за двойковия турнир в Майорка:

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Майорка: Медведев и Тийм повеждат схемата, Джокович ще играе на двойки Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | доминик тийм | жребий | майорка | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook