Жребият в Мюнхен: Зверев в една половина с Опелка, сериозни изпитания за Рууд

от в 14:42 на 23.04.2022
Диана Андреева

Надпреварата в Мюнхен за поредна година събира част от световния тенис елит, сред които и най-изявените клей специалисти. В игра предстои да видим първата ракета на домакините Александър Зверев, който ще се опита да донесе радост на сънародниците си по трибуните с титла, но за тази цел Саша ще трябва да се представи на подобаващо ниво, за да спре съпротивата на своите конкрети, сред които Райли Опелка, Кристиан Гарин и Каспър Рууд. Турнирът ще започне от идния понеделник, а жребият вече е налице, като ето какво точно ни очаква:

Горната част на схемата ще предложи много интересни сблъсъци, като неин водач е Александър Зверев. Световният номер три е възможно да има проблеми още в откриващата си среща, защото евентуален съперник в първия му мач е обещаващият млад талант Холгер Руни, който участва със специална покана от организаторите.

При евентуална победа, местният представител може да срещне Дан Еванс, който обаче се представя посредствено от началото на 2022-ра и въобще не е сигурно дали ще се класира за фазата на финалната осмица, имайки предвид наличието на Емил Русувуори и Максим Креси в неговата осмина.

Тук попадна и един бивш носител на трофея, а именно Кристиан Гарин, за когото няма да бъде никак лесно да повтори този си успех. Представителят на Чили е любител на червената настилка, но за да си осигури среща със Зверев на полуфиналите, ще трябва да покаже най-доброто си лице на корта, защото в неговата част попаднаха още Райли Опелка, Маркос Гирон и Филип Краинович.

Водач на долната половина е Каспър Рууд, който несъмнено е сред топ играчите на червена настилка. Норвежецът спечели цели пет титли върху това покритие през 2021-ва и несъмнено е сред фаворитите за трофея, макар в момента да не се намира в отлична форма. Световният номер седем ще стартира участието си директно от втория кръг, където ще премери сили с един измежду Алекс Молчан и квалификант, а впоследствие би могъл да се изправи отново срещу Брандън Накашима, с когото се срещна в началото на работната седмица в Барселона. На самия Накашима няма да му бъде лесно да достигне този евентуален четвъртфинален мач, защото в същата секция на схемата попаднаха още Ботик Ван де Зандсхулп и Мартон Фучович. В същата половина пък място намериха още Миомир Кецманович и защитаващият шампион Николоз Басилашвили, което също гарантира любопитни мачове. Ето и пълният жребий за предстоящото издание на събитието:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Мюнхен: Зверев в една половина с Опелка, сериозни изпитания за Рууд Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | жребий | каспър рууд | кристиан гарин | николоз басилашвили | тенис турнир в мюнхен

Коментари





Следвайте ни в Facebook