Жребият в Монреал: Григор започва срещу квалификант; има отличен шанс за поне 1/2-финал

от в 06:54 на 04.08.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров  ще стартира участието си в Монреал срещу квалификант. Българинът е поставен под номер 7 в турнира и жребият отреди той да заеме място в най-горната част от долната половина на схемата. 8-те топ поставени преминават директно към втория кръг, а впоследствие все още няма яснота кой би могъл да е първият опонент на нашия сънародник, но в квалификациите можем да открием имена от ранга на Джовани Мпеши Перикар, Танаси Кокинакис, Аслан Карацев, Борна Чоеич, Брендън Накашима, Якуб Меншик и Роберто Баутиста Агут, така че няма място за подценяване на старта.

Първият поставен на пътя на световния номер 10 пък се очертава да бъде Бен Шелтън, срещу когото има една победа от също толкова мачове, но въпросната среща е на омразната за американеца червена настилка. Млаадата звезда на САЩ се чувства най-комфортно точно на твърди кортове, имайки предвид неговата титла в Токио и достигане до полуфиналите на US Open.

Сезонът обаче не върви никак добре за Шелтън, който отпадна в първия кръг на 4 от последните си 7 изиграни състезания, а и освен това ще му се наложи да премине през играчи като Александър Бублик и Алексей Попирин, за да си уреди мач с Григор Димитров. На 1/4-финалите пък можем да станем свидетели на поредния сблъсък между първата ни ракета и Хуберт Хуркач, който обаче сам призна как далеч не е възстановен напълно от своята контузия и изглежда по-вероятно някой измежду Феликс Оже-Алиасим или Гаел Монфис да стигне до тази фаза.

В тази половина попаднаха също тенисисти от ранга на Холгер Руне, Каспър Рууд, Тейлър Фриц и Александър Зверев, които биха могли да бъдат съперници за българина чак при негов евентуален дебют на 1/2-финалите в канадския град.

Горната половина пък е предвождана от световния номер едно Яник Синер, който ще открие кампанията си в мач срещу квалификант или Педро Мартинес, а на 1/8-финалите ще премери сили с един измежду Алехандро Табийо и Франсис Тиафо. Миналогодишният шампион е в една четвърт с Андрей Рубльов и Томи Пол, а Даниил Медведев и Стефанос Циципас изглеждат като най-тежките възможни съперници в евентуален 1/2-финал за италианеца.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Монреал: Григор започва срещу квалификант; има отличен шанс за поне 1/2-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | монреал

Коментари





Следвайте ни в Facebook