Жребият в Шанхай: Джокович в същата четвъртина с Григор; Алкарас и Синер в една половина

от в 10:48 на 30.09.2024
Калоян Соколов

Надпреварата в Шанхай ще е последната от сериите "Мастърс" през този сезон, която ще е с основна схема от 96 души, а сблъсъците в китайския мегаполис обещават да бъдат повече от зрелищни. Водач на основната схема ще е световният номер едно Яник Синер, който ще стартира с мач срещу японеца Таро Даниел или квалификант. Първият поставен на пътя на Синер е Томас Мартин Ечевери, но в този поток са още имена от ранга на Пабло Кареньо Буста и Ботик ван де Зандсхулп.

В осминафиналите пък топ поставеният би могъл да премери сили с други две от най-големите нови звезди на световния тенис, а именно Артур Фис и Бен Шелтън, като любопитното е че именно американецът през миналата година отстрани Синер на тази фаза в Шанхай. В четвъртината на южнотиролеца попадна и Даниил Медведев, с когото се срещнаха във финалната осмица на последните две "мейджър" надпревари, а руснакът ще трябва да премине през Стефанос Циципас, ако иска да вземе реванш от световния номер едно за случилото се на US Open.

В горната половина място още намери и Карлос Алкарас, който още на старта ще има тежката задача да премери сили с голямата надежда на домакините, Джунченг Шанг, който спечели титлата в Чънгду. В третия кръг пък Карлитос би могъл да срещне Николас Джари, от когото тази година загуби в Буенос Айрес. Варианти за осминафинален съперник на Алкарас са всички измежду Уго Юмбер, Марин Чилич и Гаел Монфис, а в четвъртината на испанеца място намериха играчи от класата на Томи Пол и Каспър Рууд.

Събитието в долната половина е присъствието на Новак Джокович, защото сърбинът към момента не е заявил нито един друг турнир до края на сезона и надпреварата в Шанхай може да бъде последната му за 2024-та в ATP Тура. Сърбинът няма да има лесен старт, защото в първия си мач ще се изправи срещу един измежду новата американска надежда Алекс Микелсен и сензацията на азиатското турне - Бу Юнчаокете.

Първият поставен на пътя на "Джокера" би бил Флавио Коболи, но младият италианец преди това ще трябва да надиграе победителя от двойката Стан Вавринка - Джовани Мпеши Перикар. Потенциални опоненти за 4-кратния шампион в 1/8-финалите са Франсис Тиафо и Александър Бублик, а на 1/4-финалите той може да се изправи срещу Григор Димитров или Андрей Рубльов.

Водач на тази половина е Александър Зверев, който ще започне с мач срещу квалификант, а в трети кръг е вероятно да видим сблъсък между втория поставен и Джордън Томпсън, от когото Зверев е губил на два пъти в последната година. В тази осмина място също така място намериха Лоренцо Музети и Карен Хачанов, а в 1/4-финалите бихме могли да видим поредна битка между Фриц и олимпийския шампион от Токио, но финалистът от US Open преди това ще трябва да победи един измежду Холгер Руне и Джак Дрейпър.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Шанхай: Джокович в същата четвъртина с Григор; Алкарас и Синер в една половина Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | жребий | карлос алкарас | новак джокович | шанхай | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook