Жребият в Пекин: Григор започва срещу квалификант; шампионът Синер го чака на 1/4-финал

от в 09:59 на 24.09.2024
Калоян Соколов

Вчера стана ясно, че Григор Димитров все пак ще участва на ATP 500 надпреварата в Пекин, въпреки че първата ни ракета имаше физически проблеми на изминалия Laver Cup и не можа да се включи в мачовете от последните два дни на турнира. Неговият треньор Джейми Делгадо обаче качи пост, с който обяви, че излита в посока Китай, а освен това името на Григор присъстваше в изтегления преди малко жребий, който определено не беше благосклонен към най-добрия български тенисист.

Поставеният под номер 5 ще стартира участието си с мач срещу квалификант, а в 1/8-финалите ще срещне един измежду Педро Мартинес (световен номер 42) и Иржи Лехечка (световен номер 37). Испанецът е непознат съперник за световния номер 10, като за него можем да кажем, че не се чувства комфортно на настилки извън червената и е допуснал 7 поражения в последните си 9 мача.

22-годишният чех обаче далеч не е безопасно игла, тъй като има преднина от 2:1 в преките си срещи с нашия сънародник. Лехечка отсъстваше от кортовете за период от 3 месеца, но победи Даниил Медведев в още първия си турнир след завръщането и определено на Григор няма да му бъде лесно при евентуален сблъсък срещу него.

Димитров за поредна надпревара попадна в една и същата 1/4-ина с Яник Синер, който през този сезон го надигра два пъти без загубен сет и е защитаващ шампион в състезанието. Световният номер едно все пак няма да има лек път до евентуален мач с нашия сънародник, тъй като първо ще трябва да мине през Николас Джари, а впоследствие ще премери сили с един измежду Ян-Ленард Щруф и Стан Вавринка.

В същата тази горна половина са още имена от ранга на Лоренцо Музети и Андрей Рубльов, които биха могли да се срещнат на 1/4-финалите, а победителят от тяхната двойка, евентуално може да се изправи срещу Григор или Синер в спор за място на финала.

Водач на долната половина е Карлос Алкарас, който на старта ще премери сили с едно от откритията на сезона, а именно 2-метровия Джовани Мпеши Перикар. Впоследствие Карлитос ще играе с един измежду Миомир Кецманович и Талон Грийкспор, а в неговата 1/4-ина са играчи от класата на Франсиско Серундоло и Карен Хачанов.

В същата половина е и Даниил Медведев, който ще стартира участието си с интригуващ сблъсък с Гаел Монфис, а Лоренцо Сонео и Александър Бублик са хората, които потенциално биха могли да предотвратят 1/2-финална битка между Медведев и Алкарас.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Пекин: Григор започва срещу квалификант; шампионът Синер го чака на 1/4-финал Калоян Соколов
Теми:  
atp | григор димитров | жребий | пекин | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook