Жребият в Ротердам: Циципас оглавява схемата; възможен мач между Алиасим и Мъри

от в 06:46 на 05.02.2022
Калоян Соколов

Турнирът в Ротердам е с богата история в ATP Тура и винаги е съумявал да си осигури участието на най-големите звезди в спорта, а тазгодишното издание не прави изключение, макар че някои топ играчи обявиха оттеглянето си от надпреварата, визирайки Даниил Медведев, Яник Синер и двукратния шампион Гаел Монфис. Все пак състезанието остава изключително силно и ни очакват множество любопитни двубои още от първия кръг, съдейки по изтегления вече жребий.

Стефанос Циципас оглавява схемата и наглед разполага с комфортен старт, защото го очаква откриващ двубой с испанеца Алехандро Давидович Фокина, който не се чувства никак комфортно на твърди кортове в зала. Впоследствие гъркът би могъл да срещне някой измежду Лойд Харис и Илия Ивашка, чиито изяви от началото на сезона са крайно колебливи и нито един от двамата все още не е записвал победа през 2022-ра.

Същото важи с пълна сила за първия поставен по пътя на световния номер четири, а именно Николоз Басилашвили. Грузинецът се намира в серия от седем поредни поражения и едва ли би затруднил особено топ ранкирания играч в Ротердам. Все пак елинът определено може да се притеснява от евентуалните си опоненти в полуфиналната фаза, защото там може да го очаква Денис Шаповалов, чиято форма го отведе до титлата на ATP Cup и четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а тук е още и Хуберт Хуркач, от когото Циципас допусна загуба при последната им среща.

 Долната половина също е изпълнена със сериозни имена, сред които стои това на миналогодишния шампион Андрей Рубльов. Руснакът не е никак убедителен от началото на годината, но би могъл да намери най-добрата си игра в хода на надпреварата, тъй като има късмета да започне участието си с мач срещу квалификант. Във втория кръг би го очаквал един от Артур Риндеркнех и Сун-уу Куон, като въпросните състезатели бележат осезаем прогрес през последните месеци и определено не бива да бъдат подценявани.

Четвъртфиналната фаза предлага интересни опции пред втория поставен, защото там бихме могли да станем свидетели на повторение от миналогодишния финал, ако Мартон Фучович съумее да запише две последователни победи, което не изглежда особено вероятно, имайки предвид наличието на Аслан Карацев в неговия поток.

Феликс Оже-Алиасим пък вероятно се явява като фаворит да детронира действащия шампион, съдейки по страхотните изяви на младока в Австралия. Това би могло да се случи най-рано в полуфиналната фаза от турнира, само че преди това канадецът ще трябва да преодолее поредица от класни съперници. В четвъртината на третия поставен попаднаха тенисисти от ранга на Александър Бублик, Камерън Нори и трикратния шампион от Големия шлем - Анди Мъри.

Ето я и пълната схема в Ротердам:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Ротердам: Циципас оглавява схемата; възможен мач между Алиасим и Мъри Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди мъри | андрей рубльов | жребий | ротердам | стефанос циципас | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook