Жребият в Сидни: Мъри, Кирьос и Карацев в игра през следващата седмица

от в 11:47 на 08.01.2022
Диана Андреева

Официално тенис сезон 2022 вече започна и утре ще бъде сложен край на първите турнири за годината. Но подгряващите надпревари преди Australian Open продължават с пълна сила и през идващите дни, а вече е известен и жребият на част от тях. Турнирът в Сидни ще съпостави галяма част от участниците на ATP Cup 2022, сред които Николоз Басилашвили, Фабио Фонини и Алехандро Давидович Фокина.

Схемата е оглавявана от изненадата на сезон 2021 Аслан Карацев. Той ще открие кампанията си с мач срещу Миомир Кецманович или квалификант, а по-късно най-вероятно му предстои среща с Лоренцо Сонего. Той е и първият поставен по пътя на руснака, а в случай, че преодолее и това предизвикателство, Карацев ще достигне до полуфиналната фаза.

В половината на Карацев попадна и още Дан Еванс. За да достигне до предпоследния етап от турнира, британецът ще трябва да покаже тенис на високо ниво, защото в тази част на схемата са и Алексей Попирин, Душан Лайович, Алехандро Давидович Фокина, както и "кошмарът" на Григор Димитров от днешния ден - Максим Креси.

В долната половина най-високо ранкиранан е Николоз Басилашвили, чийто късмет със сигурност отсъстваше при тегленето на жребия, защото първият му съпреник най-вероятно ще бъде участващия с "уайлд кард" Анди Мъри. Във втория си мач грузинецът евентуално ще премери сили с Давид Гофен, а на полуфиналите го очаква също толкова трудно препятствие.

В последната четвърт се очертават да се проведат и най-любопитните сблъсъци. Още в първи кръг ще станем свидетели на двубой помежду Ник Кирьос и Фабио Фонини, а победителят най-вероятно ще срещне един от проспериращите млади таланти на САЩ Брандън Накашима. Тук са още Райли Опелка и Маркос Жирон, а пълният жребий на турнира можете да разгледате в схемата по-долу:


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият в Сидни: Мъри, Кирьос и Карацев в игра през следващата седмица Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | дан еванс | жребий | лоренцо сонего | Ник Кирьос | николоз басилашвили | райли опелка | тенис турнир в сидни | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook