Жребият за РГ: Григор започва срещу играч с 1 победа на клей; Табийо дебне още в трети кръг

от в 16:18 на 23.05.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше труден клей сезон, което се дължеше най-вече на обстоятелството, че не се чувстваше в оптимална физическа форма на нито един от изминалите турнири на червени кортове. Първата ни ракета изигра последния си мач с превръзка на лявата китка, а ние можем единствено да се надяваме, че травмата е отшумяла и българинът ще може да се завърне към прекрасния тенис, който ни показваше досега през годината.

Ролан Гарос никога не е бил сред любимите турнири на Григор, като той цели пет пъти е отпадал още на старта и може да се похвали със само два осминафинала, но единият от тях дойде през миналия сезон, когато нашият сънародник не загуби нито сет в откриващите си три двубоя и сега наглед има всички шансове да достигне поне до втората седмица на надпреварата, имайки предвид, че ще бъде поставен под номер 10.

Жребият отреди Димитров да попадне в най-долната четвъртина от схемата, а негов първи съперник ще е Александър Ковачевич, който има само една победа в основната схема на ATP клей надпревара през своята кариера. Световният номер 88 може да се похвали единствено с два 1/4-финала на ниво ATP 250 и четири титли в Чаланджър Тура, които до една са завоювани на твърда настилка. Съвсем естествено, то световният номер 10 никога не се е срещал с Ковачевич, който през тази година на Аустрелиън Оупън за пръв път спечели мач на "мейджър" равнище.

Във втория кръг нещата стават далеч по-сложни за българина, защото там вероятно ще го чака Фабиан Марожан, който е един от най-високоранкираните непоставени тенисисти (световен номер 41) и през последната година записа 4 победи над топ 10 представители - Карлос Алкарас, Каспър Рууд, Алекс Де Минор и Холгер Руне. 1/4-финалистът от Маями традиционно обича да играе на червена настилка и през миналата година тръгна от квалификациите, за да достигне до четвъртия кръг в Рим, но формата му не е никак добра от началото на тазгодишния клей сезон, записвайки само 2 победи в 6 мача.

Първият поставен на пътя на Григор ще е сензацията от Рим - Алехандро Табийо. Чилиецът доскоро се намираше в серия от 8 поредни победи, надигравайки имена от ранга на Карен Хачанов и самия Новак Джокович, а също така не беше далеч и да достигне до финала в италианската столица, но беше спрян в драматичен сблъсък от бъдещия шампион Александър Зверев. Припомняме ви, че Григор и Табийо се срещнаха в Маями, когато родният ни представител осъществи страхотен обрат, връщайки се от сет пасив и 2:5 точки в тайбрека на втората част.

В осминафиналите пък можем да видим среща между бившия номер 3 и неговия добър приятел Хуберт Хуркач, от когото Григор никога не е губил, а водач на тази четвъртина е Яник Синер.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за РГ: Григор започва срещу играч с 1 победа на клей; Табийо дебне още в трети кръг Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | жребий | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook