Жребият за US Open: Джокович и Зверев в една половина, Циципас започва срещу Мъри

от в 20:32 на 26.08.2021
Диана Андреева

Жребият при мъжете за US Open беше изтеглен, а още от началото нш предстоят редица интересни сблъсъци. Световният номер едно Новак Джокович ще се опита да постигне успех, който никой през 21 век не е правил до момента, а именно да спечели в една година и четирите турнира от Големия шлем. Преди това обаче на него му предстои много работа за вършене, а нека надникнем каква точно е тя.

Сърбинът е водач на схемата и ще открие кампанията си срещу квалификант. Впоследствие за него се задава мач с Ян-Ленард Щруф, а в трети кръг го очаква двубой с финалиста на US Open Кей Нишикори или с намиращия се в неприятен етап от своята кариера Давид Гофен. В тази част на схемата се намират още участващия с уайлдкард Дженсън Бруксби, Аслан Карацев, Тейлър Фриц и Алекс де Минор.

Именно Де Минор е предполагаемият опонент на Ноле, преди той да достигне до 1/4-финалите, където бихме имали възможност да наблюдаваме повторение на финала от Уимбълдън 2021 между Джокович и Беретини. За да достигне до мач с лидера в класацията, Матео няма да бъде изправен пред сериозни изпитания, тъй като попадна в може би най-благоприятната част. Италианецът ще трябва да се справи с Жереми Шарди, Фабио Фонини, Хуберт Хуркач и Мартон Фучович.

Александър Зверев също попадна в една част с Джокович. Германецът ще открие кампанията си с мач срещу Сам Куери, а в трети кръг може да срещне Александър Бублик. Жребият на Саша далеч не е лесен, тъй като той има вероятност да се изправи срещу младия талант Яник Синер, а тук са още Пабло-Кареньо Буста, Денис Шаповалов, Карен Хачанов и Райли Опелка.

Долната половина се очертава да бъде далеч по-оспорвана. Там водач е поставеният под номер две Даниил Медведев, който ще започне с мач срещу Ришар Гаске, а впоследствие го очаква квалификант или Доминик Кьопфер. В трети кръг му предстои доста по-сериозно изпитание, а именно мач с Марин Чилич. В следващия етап руснакът може да срещне първата ракета на страната ни, а на 1/4-финалите най-вероятно ще се изправи срещу някой измежду Каспър Рууд, Диего Шварцман, Джон Милман и Алехандро Давидович Фокина.

В долната четвърт водач е Стефанос Циципас. Още в първия си мач той ще бъде част от истинско тенис шоу, тъй като ще срещне Анди Мъри. В следващия кръг ще срещне Ербер или Манарино, а по-нататъчното препятствие по пътя му най-вероятно ще бъде Камерън Нори, в случай обаче, че той се справи с Карлос Алкарас на старта и запише още един успех във втория етап.

Опонентът на гърка за място на 1/2-финалите ще бъде определен след серия от интересни сблъсъци. Това включва мачове между Роберто-Баутиста Агут и Ник Кирьос, а евентуално ще видим сблъсък между Андрей Рубльов и Феликс-Оже Алиасим. <!-

-/data/user/0/com.samsung.android.app.notes/files/clipdata/clipdata_bodytext_210826_203230_518.sdocx-->

Ето кои са най-интересните двубои от първи кръг:

  • Стефанос Циципас - Анди Мъри 
  • Ник Кирьос - Роберто-Баутиста Агут 
  • Камерън Нори - Карлос Алкарас 
  • Даниил Медведев - Ришар Гаске 

Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребият за US Open: Джокович и Зверев в една половина, Циципас започва срещу Мъри Диана Андреева
Теми:  
us open

Коментари





Следвайте ни в Facebook