Жребий кошмар: Коко Гоф чака Виктория Томова във втория кръг на WTA 1000 турнира в Ухан

от в 17:41 на 06.10.2024
Елеонора Александрова

Краят на азиатското турне в WTA Тура ще бъде даден с големия WTA 1000 турнир в Ухан, който е последният от тази категория през сезона при дамите. Жребият за състезанието беше изтеглен преди броени часове, а късметът определено не беше на страната на Виктория Томова.

Българката попадна в горната половина, която е водена от топ поставената Арина Сабаленка, а още в първи кръг Вики ще се изправи срещу една от младите надежди на америкинаския - 20-годишната Ашлин Крюгер (световна номер 64), която досигна до третия кръг на US Open и през последния месец записа победи над състезателки от ранга на Наоми Осака, Дона Векич и Мира Андреева.

Евентуалан победа на Томова пък би могла да изправи срещу четвъртата поставена Коко Гоф, която днес спечели титлата на WTA 1000 състезанието в Пекин, а в същата четвъртина са още Марта Костюк, Дария Касаткина и Людмила Самсонова.

Долната половина на схемата също се очертава да бъде много интересна, тъй като тя е оглавена от Джесика Пегула, а Барбора Крейчикова, Жасмин Паолини, Кинуен Женг и Каролина Мухова ще направят битката за класиране за финалните етапи от турнира още по-интригуваща.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жребий кошмар: Коко Гоф чака Виктория Томова във втория кръг на WTA 1000 турнира в Ухан Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | жребий | ухан

Коментари





Следвайте ни в Facebook