Жул Бианки: Апостолос е луд; твърдеше, че Джокович шпионира сина му с дрон на Ролан Гарос

от в 10:53 на 24.08.2024
Калоян Соколов

"Този човек е луд" - това споделя Жером Бианки по отношение на Апостолос Циципас. Бившият физиотерапевт на Стефанос Циципас разкри забавен анекдот от Ролан Гарос 2021-ва, когато гръцкият тенисист достигна до дебютния си финал в Големия шлем и дори имаше преднина от 2:0 сета, но в крайна сметка отстъпи на Новак Джокович, с което сърбинът се превърна в първия тенисист триумфирал поне два пъти на всяка една "мейджър" надпревара.

"Апостолос изискваше твърде много от своя син. Той познава по-добре от всеки друг играта на детето си и винаги е бил голям професионалист, но беше обсебен от мисълта за титла от Големия шлем и това се отразяваше негативно върху Стефанос. Спомням си много ясно часовете преди финала на Ролан Гарос. Апостолос накара Стеф да тренира повече от час и половина, което е абсурдно преди толкова важен мач.

Обикновено в такива случаи се прави една сравнително лека загрявка от максимум 45 минути. Помислих си, че това е огромна грешка, защото Стефанос имаше мач само след няколко часа и всичко това трябва веднага да спре. Апостолос напълно полудя, когато видя дрон в небето по време на тренировката и заяви как това е Джокович, който ни шпионира. Трябваше на няколко пъти заниманието да бъде прекъсвано, докато най-после се успокои, че няма такова нещо, а аз напуснах корта още преди тази тренировка да приключи"- разказва Бианки пред L'Equipe.

Припомняме ви, че само преди две седмици се стигна до сериозен скандал между световния номер 11 и неговия баща, след като 2-кратният "мейджър" финалист отпадна на старта в Торонто от Кей Нишикори, който се намираше извън топ 500 на света. Циципас обяви как е изключително разочарован от своя родител и заслужава треньор, с когото да има истинска комуникация и обратна връзка за самия работен процес, а впоследстие гъркът реши да освободи баща си от позицията на негов наставник и започна работа с капитана на Гърция за Купа "Дейвис" - Димитрис Хаджиниколау.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Жул Бианки: Апостолос е луд; твърдеше, че Джокович шпионира сина му с дрон на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | апостолос циципас | жул бианки | интервюта | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook