Златна медалистка от Токио и световната номер 13 също пропускат Олимпиадата в Париж

от в 12:28 на 16.06.2024
Калоян Соколов

Президентът на руската тенис федерация, Шамил Тарпщев, вчера обяви, че Андрей Рубльов и Карен Хачанов няма да защитават своите спечелени медали от Токио (златен на смесени двойки за Рубльов и сребърен за Хачанов на сингъл). Ръководителят изтъкна как световният номер 6 играе почти всяка седмица и има нужда от почивка, докато Хачанов от известно време има травма в слабините и затова ще облекчи своя график след края на тревния сезон.

Оказва се, че това далеч няма да бъдат единствените големи жертви в руската тенис селекция за Игрите в Париж. От "Мач ТВ" разкриват, че световната номер 13 Дария Касаткина няма желание да се състезава за своята страна в Париж, въпреки че ще играе под неутрален флаг. Касаткина открито е критикувала нееднократно режима на Владимир Путин и е признавала как дори се страхува да се прибере в Русия, като обмисля смяна на гражданството.

Това отваря място в отбора за Анастасия Павлюченкова, но изглежда тя също няма желание да замени първата ракета на Русия. Припомняме ви, че Павлюченкова спечели златото на смесени двойки в Токио заедно с Андрей Рубльов, а Людмила Самсонова е другото голямо име при жените, което ще отпадне от руския олимпийски тенис отбор, в който засега сигурни участници са единствено Даниил Медведев, Павел Котов, Анна Калинская, Мира Андреева и Екатерина Александрова, а тепърва ще стане ясно кои тенисисти ще заемат останалите три свободни места.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Златна медалистка от Токио и световната номер 13 също пропускат Олимпиадата в Париж Калоян Соколов
Теми:  
wta | анастасия павлюченкова | дария касаткина | париж 2024

Коментари





Следвайте ни в Facebook