Златната медалистка от Токио е аут в Люксембург, Остапенко вече е на полуфинал

от в 20:21 на 17.09.2021
Диана Андреева

Златният медал на Белинда Бенчич от Олимпийските игри в Токио е най-голямото постижение на швейцарката в професионалната й кариера. Но от тогава, Бенчич далеч не показва тази увереност в играта си, а неприятностите я преследват в продължение на повече от един месец. След като отпадна в 1/4-финалната фаза на US Open 2021, Белинда се отправи към Европа, където откри кампанията си в зала за сезон 2021. 

Но по време на надпреварата в Люксембург, Бенчич далеч не показа най-високото си ниво на игра. Вчера тя се справи със свеутовната номер 105, но днес не успя да спечели дори и сет срещу Людмила Самсонова. Загубата й стана факт след мач, завършил 6:1 6:4 в полза на рускинята. В следващия етап Самсонова очаква носителката на трофея от миналото издание - Йелена Остапенко. 

Остапенко надделя над Ализе Корне в 1/4-финалния си двубой. Защитаващата шампионка в Люксембург се поздрави със своята 8-а поредна победа на турнира, а днешният й успех дойде след наистина оспорван първи сет и наистина категорично представяне във второта част - 7:6(6) 6:2. В следващия кръг 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Златната медалистка от Токио е аут в Люксембург, Остапенко вече е на полуфинал Диана Андреева
Теми:  
белинда бенчич | йелена остапенко | тенис турнир в люксембург

Коментари





Следвайте ни в Facebook