Златният шлем е факт: Триумф за Хърватия и Ел Салвадор при мъжките двойки на Ролан Гарос!

от в 21:02 на 08.06.2024
Калоян Соколов

Мате Павич и Марсело Аревало са новите шампиони на Ролан Гарос при мъжките двойки. Деветите поставени надиграха във финала италианския тандем Симоне Болели / Андреа Вавасори със 7:5 6:3 за 1 час и 34 минути игрово време. По този начин хърватско-салвадорският тандем победи за трети път днешните си опоненти в последните два месеца, след като ги победи без загубен сет и на Мастърсите в Монте Карло и Рим. Това е втори триумф за Аревало на надпреварата в Париж, докато Павич вече може да се похвали със "Златен шлем", тъй като досега беше завоювал олимпийско злато и титли от всички "мейджър" надпревари, ако изключим тази във френската столица.

Качеството на игра беше изключително високо в първия сет и двете двойки с лекота печелеха своите подавания до 5:5 гейма. Тогава Павич беше поставен под върховно напрежение, защото италианците имаха общо четири брейкбола в неговото подаване, само че 3-кратният "мейджър" шампион демонстрира хладнокръвие и измъкна отбора си от тежката ситуация, а впоследствие Вавасори се пропука неочаквано, след като хърватско-салвадорското дуо спечели гейм, в който техните съперници водеха с 40:0 и така беше сложен край на първата част.

Европейците се опитаха веднага да се върнат в мача и това стана факт с помощта на умела изява в близост до мрежата на опитния Болели, което маркира първия пробив в двубоя за италианския тандем. Вавасори обаче продължаваше да е категорично най-слабото звено на корта и допусна редица неточностите в опитите си да пресече съперникови удари, а неговите грешки доведоха до незабавен рибрейк.

Стигна се до 4:3 в полза на Аревало и Павич, когато Вавасори за пореден път трепна и инкасира общо трети брейк от началото на срещата, който позволи на деветите поставени да сервират за шампионската титла. Драмата обаче не приключваше тук, защото хърватинът пропусна рутинно воле при мачбол, а Болели направи светкавичен ретур в следващото разиграване и изведнъж италианците имаха точка за пробив.

Все пак до изненади не се стигна, защото Аревало беше запазил най-доброто от началния си удар за този момент от сблъсъка и скоро той можеше да отпразнува втората си титла от Ролан Гарос, която пък се явяваше дебютна за неговия партньор, а Аревало ще бъде в Пловдив през месец септември, когато нашите момчета ще се изправят срещу Ел Салвадор в двубой от Купа "Дейвис".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Златният шлем е факт: Триумф за Хърватия и Ел Салвадор при мъжките двойки на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | Двойки | марсело аревало | мате павич | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook