Златно момче: Синер сключи сделка с Nike за 150 милиона долара

от в 19:08 на 19.05.2022
Калоян Соколов

Яник Синер безспорно е сред най-талантливите млади тенисисти и множество специалисти очакват от него да спечели голям брой титли от Големия Шлем. 20-годишният италианец проби в в топ 10 още през миналия сезон и се превърна в най-младия състезател спечелил 5 титли в ATP Тура, откакто това беше сторено от Новак Джокович в тийнейджърските му години.

Истината е, че донякъде доверието към Синер спадна през последните месеци, защото резултатите му не са никак убедителни през тази година, а Карлос Алкарас бързо зае позицията му като лидер на следващото поколение. Все пак американският спортен гигант NIKE изглежда продължава да вярва силно в потенциала на световния номер 12, тъй като е сключил изключително сериозно споразумение с него.

Става въпрос за 10-годишна сделка, от която тенисистът ще спечели над 150 милиона долара. Иначе казано, то младокът се очаква да заработва по около 15 милиона на сезон единствено от сделката си с прочутата компания и животът му след спорта изглежда подсигурен още отсега.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Златно момче: Синер сключи сделка с Nike за 150 милиона долара Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook